Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

Τελευταίες κινήσεις Μειμαράκη και Μητσοτάκη πριν την εκλογή προέδρου

Στα εκλογικά τμήματα που ψήφισαν τον Δεκέμβριο θα πρέπει να προσέλθουν οι «γαλάζιοι» εκλογείς για τον β΄ γύρο της εκλογής προέδρου στη Ν.Δ.Τις τελευταίες κινήσεις τους στη «γαλάζια» σκακιέρα πραγματοποιούν οι δύο διεκδικητές της ηγεσίας της Ν.Δ. ενόψει της κρίσιμης μάχης της Κυριακής. Οι κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης, έστω κι αν διατυπώνουν ταυτόσημες θέσεις για την αρνητική στάση της Ν.Δ. έναντι του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ή του ενδεχομένου κατάρρευσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή, ανταλλάσσουν αιχμηρά σχόλια τόσο για τη δυνατότητα του καθενός να προχωρήσει στην απαιτούμενη ανασυγκρότηση του κόμματος όσο και για τις θέσεις τους σχετικά με την οικονομική και κοινωνική πολιτική.
 Η μάχη της Κυριακής έχει έντονο το στοιχείο της κινητοποίησης (σ.σ. ο αριθμός τηλεφωνημάτων και sms ξεπερνάει το εκατομμύριο) και ζωηρό παρασκήνιο, το οποίο κορυφώθηκε τα προηγούμενα 24ώρα με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη. Η κοινή φωτογράφιση των κ. Κ. Μητσοτάκη, Αδ. Γεωργιάδη και Απ. Τζιτζικώστα στην παραλία Θεσσαλονίκης, κατά τον αγιασμό των υδάτων, έστειλε σαφές μήνυμα ενώ, από την πλευρά του, ο κ. Μεϊμαράκης έχει εξασφαλίσει τη στήριξη σημαντικού αριθμού κομματικών και αυτοδιοικητικών στελεχών στην ούτως ή άλλως «καραμανλικών» επιρροών Βόρεια Ελλάδα.

Η μάχη των δύο στρατοπέδων αφορά τρία βασικά μέτωπα: της Αττικής, όπου όποιος επικρατήσει θα έχει ένα σημαντικό προβάδισμα, της Β. Ελλάδας, όπου ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να κάμψει την ισχύ του «καραμανλικού» παράγοντα αλλά και τη ροή στελεχών από το επιτελείο Τζιτζικώστα προς αυτό του κ. Μεϊμαράκη, και, τέλος, το μέτωπο της συμμετοχής, καθώς κάθε πλευρά θέλει να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες ψηφοφόρων που τη στήριξαν στις 20 Δεκεμβρίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου