Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

«Δίπλα» στον Τζιτζικώστα ο Μάκης Βορίδης

Ο βουλευτής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάκης ΒορίδηςΕπίσημη στήριξη στην υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας παρείχε πριν λίγη ώρα, από τη Βουλή, ο βουλευτής Αττικής κ. Μάκης Βορίδης. 


«Η χώρα έχει ανάγκη να αντιμετωπιστεί η ηγεμονία της Αριστεράς, χρειάζεται μια ισχυρή και δυναμική αντιπολίτευση, απέναντι σε μια καθημερινά καταστροφική κυβέρνηση, να δοθεί μια ασυμβίβαστη μάχη απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και στις πολιτικές του. Χρειάζεται ένα κόμμα, το οποίο θα έχει ανοιχτές πόρτες, θα είναι ένα κόμμα ιδεών, θα αναπτύξει τη μάχη αυτών των ιδεών και θα σταματήσει να είναι ένα κόμμα φατριών και μηχανισμών» είπε ο Μ. Βορίδης, προσθέτοντας:
«Σε αυτή την εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο υποψήφιος που έχει θέσει αυτά τα ζητήματα, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση αυτών των αρχών, είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας και στρατεύομαι σε αυτόν τον αγώνα δίπλα του».
Η σημερινή δήλωση αποτελεί αποτέλεσμα μακρών διαβουλεύσεων ενώ, επί της ουσίας, έρχεται να ξαναενώσει την «ομάδα Βορίδη». Ο πρώην Υπουργός διατηρεί ισχυρές επαφές με σειρά βουλευτών (μεταξύ άλλων οι Αννα Ασημακοπούλου, Ανδ. Κατσανιώτης, Γ. Στύλιος κ.α.), οι περισσότεροι εκ των οποίων εμφανίστηκαν, από την αρχή, στο πλευρό του 37χρονου Περιφερειάρχη. Ο κ. Βορίδης φερόταν, σύμφωνα με κάποια σενάρια, ακόμη και να εξετάζει το ενδεχόμενο στήριξης του κ. Ευ. Μεϊμαράκη, ωστόσο τελικά ρίχνει το βάρος του υπέρ του κ. Τζιτζικώστα, ευθυγραμμιζόμενος με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολλών γαλάζιων, η δήλωση του κ. Βορίδη ότι στρατεύεται δίπλα στον κ. Τζιτζικώστα προοιωνίζεται και την εξέλιξη, σε περίπτωση νίκης του Περιφερειάρχη στις κάλπες: ότι δηλαδή ο κ. Βορίδης θα αποτελέσει έναν εκ των δύο αντιπροέδρων του κόμματος, πιθανότατα αυτόν που θα αναλάβει να σηκώσει το βάρος της αντιπολίτευσης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου