Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

Αεροπορική επίθεση εναντίον του τζιχαντιστή Μοχάμεντ Εμουάζι

Η αμερικάνικη κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο έγινε αεροπορική επίθεση εναντίον του Jihadi John τα ξημερώματα της Παρασκευής ο οποίος ευθύνεται για τις δολοφονίες δημοσιογράφους και άλλους δυτικούς ομήρους.
 Ο "Jihadi John" θεωρείται ως το ανώτερο Βρετανικό στέλεχος του ISIS και εμφανίζεται σε βίντεο του 2014 και 2015 να εκτελεί αρκετούς Αμερικανούς και άλλους δυτικούς ομήρους.

"Ο Εμουάζι, βρετανός πολίτης, εμφανίσθηκε στα βίντεο που δείχνουν τις δολοφονίες των αμερικανών δημοσιογράφων Στίβεν Σότλοφ και Τζέιμς Φόλεϊ, του εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Αμπντούλ-Ραχμάν Κάσιγκ, βρετανών μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων Ντέιβιντ Χέινς και Αλαν Χένινγκ, του ιάπωνα δημοσιογράφου Κένζι Γκότο και ορισμένων άλλων ομήρων", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Ο Μοχάμεντ Εμουάζι, προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Λονδίνο, γεννήθηκε στο Κουβέιτ, σε απάτριδα οικογένεια με καταγωγή από το Ιράκ.

Ο Εμουάζι γεννήθηκε στο Κουβέϊτ και μεγάλωσε στο Δυτικό Λονδίνο. Οι γονείς του, Ιρανικής καταγωγής, εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία το 1993, αφού έχασαν κάθε ελπίδα να λάβουν υπηκοότητα στο Κουβέιτ. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Γουεστμίνστερ με πτυχίο προγραμματιστή. Ηταν μέλος της οργάνωσης νεαρών μουσουλμάνων,  γνωστής ως «Αγόρια του Β. Λονδίνου», πολλά μέλη της οποίας πολέμησαν αρχικά στην Σομαλία και σήμερα στην Συρία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου