Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Με υπόμνημα η απολογία της Κ. Σαββαΐδου

Υπόμνημα με τις θέσεις της κατέθεσε, μέσω του συνηγόρου της, στους εισαγγελείς Διαφθοράς η πρώην γενική γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, που είχε κληθεί σήμερα σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου για το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικής απιστίας στην υπηρεσία.

Η κλήση της κ. Σαββαΐδου από τους εισαγγελείς Γ. Δραγάτση και Αγγ. Τριανταφύλλου αφορά απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Η ελεγχόμενη από τους εισαγγελείς απόφαση φέρεται να «πάγωσε» επ’ αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
Η κ. Σαββαΐδου, που εμφανίστηκε πριν από μία εβδομάδα στους εισαγγελείς προκειμένου να λάβει προθεσμία για τις εξηγήσεις, σήμερα κατέθεσε διά του συνηγόρου της υπόμνημα με τη θέση της απέναντι στην ερευνώμενη υπόθεση επιλέγοντας να μην εμφανιστεί αυτοπροσώπως.
Η υπόθεση απασχόλησε τους εισαγγελείς Διαφθοράς έπειτα από διαδυκτιακό δημοσίευμα του περασμένου Αυγούστου, το οποίο αναφέρονταν σε εμπλοκή της κ. Σαββαΐδου στο θέμα του προστίμου που ουσιαστικά με την εντολή για επανέλεγχο δεν έχει καταστεί απαιτητό. Στο δημοσίευμα αναφερόταν επίσης πως για τη συγκεκριμένη εταιρία εκκρεμεί δικογραφία, που αφορά κατηγορία τοκογλυφίας καθώς φέρεται να δάνειζε άλλη εταιρία με υπέρογκα επιτόκια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου