Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Ασύμβατο με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες

Μη συμβατό με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών (ACT) το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ACT, το νομοσχέδιο "είναι θεμελιωδώς ασύμβατο με το Ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο" και η Ενωση "παρακολουθεί στενά την συνεχιζόμενη διαδικασία της ψηφισής του".
  Αν τελικά ψηφιστεί το σχέδιο νόμου το οποίο έχει δημοσιοποιηθεί, η ACT πιστεύει ακράδαντα ότι θα περιέχει διατάξεις ασύμβατες με τους Ευρωπαΐκούς νόμους" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

"Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα μας ανησυχούν πολύ", δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ACT, Ρος Μπίγκαμ. "Η τηλεοπτική βιομηχανία έχει χτυπηθεί σκληρά από την οικονομική κρίση και το προτεινόμενο από την κυβέρνηση νομοσχέδιο θα επιδεινώσει την κατάσταση, δημουργώντας επιπλέον ανασφάλεια..."

Η κυβέρνηση κατέθεσε την Πέμπτη περιορισμένης εμβέλειας τροποποιήσεις, οι οποίες δεν αλλάζουν το μείζον θέμα της αποκλειστικής αρμοδιότητας του υπουργού να καθορίζει τον αριθμό των αδειών και του τιμήματος επί εκάστης εξ αυτών. Οι αλλαγές κατατέθηκαν ως απάντηση στις πιέσεις τις οποίες δέχεται για βελτιώσεις στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου περί την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών. Από τις πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πάντως, προκύπτει ότι οι πιέσεις θα ενταθούν ενόψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου αύριο, καθώς οι προταθείσες χθες αλλαγές κρίνονται ανεπαρκείς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου