Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Βαρύ κλίμα για τις τηλεοπτικές άδειες

Μέσα σε κλίμα μεγάλης έντασης άρχισε σήμερα στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές η συζήτηση του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής. Αφορμή αποτέλεσε η επιλογή της κυβέρνησης να επισπεύσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες επεξεργασίας του σχεδίου νόμου με στόχο να ψηφιστεί από την Ολομέλεια το προσεχές Σάββατο.

Η αντιπολίτευση σύσσωμη αντέδρασε ζητώντας να ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία, ενώ διαμαρτυρόμενος για τη σύντμηση του χρόνου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Παναγούλης αποχώρησε διαμαρτυρόμενος, δημιουργώντας έτσι ένα νέο μικρό ρήγμα στην κυβερνώσα πλειοψηφία.
«Μένει να αποδειχθεί και αν η κυβέρνηση επιθυμεί τον διάλογο, που τον επιθυμεί, και αν αυτή η αφορμή ενός διαδικαστικού θέματος θα σταθεί ως αφορμή για καταψήφιση νομοσχεδίου από την αντιπολίτευση», σχολίασε εμφανώς ενοχλημένος από την εξέλιξη και τις εντονότατες αντιδράσεις ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς. Εν μέσω του γενικότερου θορύβου, και με τον γαλάζιο Κ.Τζαβάρα να σχολιάζει μεγαλοφώνως «Αυτά δεν γίνονται ούτε στα παραμύθια», η πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χαρά Καφαντάρη διέκοψε για λίγο τη συνεδρίαση, προκειμένου να πέσουν οι τόιχοι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου