Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Ελεύθερη χωρίς εγγύηση η Βίκυ Σταμάτη

Ο περιορισμός κεφαλαίων και η δυσκολία κίνησης κεφαλαίου οδήγησε στο να μην καταβάλει την χρηματική εγγύηση η Βίκυ Σταμάτη.
Θυμίζουμε ότι μετά το πέρας των capital controls θα πρέπει να καταβάλει 50.000 ευρώ. 

 Ο δικηγόρος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος, κάνοντας χρήση της κοινής υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και αναστέλλει μέχρι 31 Οκτωβρίου, λόγω των τραπεζικών περιορισμών την καταβολή εγγύησης που επιβάλλεται σε κρατούμενους για να αποφυλακιστούν, πέτυχε το αποφυλακιστήριο της Βίκυς Σταμάτη, κατόπιν συνεννόησης με τις υπηρεσίες της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.
Πρόκειται για ένα μέτρο που ισχύει για όλες τις εγγυοδοσίες αλλά και άλλες δικαστικές πράξεις με οικονομικό αντικείμενο (παράβολα κλπ) και όλους τους κρατούμενους – κατηγορούμενους. Η ΚΥΑ έχει ισχύ μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015 αλλά υπάρχει πιθανότητα να παραταθεί. Αν δεν παραταθεί, η κα Σταμάτη θα έχει περιθώριο μέχρι και 5 μέρες μετά τη λήψη ισχύος της (5/11) να καταβάλλει τις 50.000 ευρώ.
Η Βίκυ Σταμάτη αποφυλακίστηκε εν τέλει αργά το απόγευμα, καθώς προσκόμισε τελικά το διαβατήριο της, σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που της επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου