Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Ένοχο το ζεύγος Παπαντωνίου για ανακριβές πόθεν έσχες ζήτησε ο εισαγγελέας

Πρωτόδικα το δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών τόσο τον πρώην υπουργό όσο και την σύζυγο του.Την ενοχή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος 2009 ζήτησε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο εισαγγελέας Π. Πούλιος.
  Ένοχος θεωρείται απότο τριμελές εφετείο πλημμελημάτων το ζεύγος Παπαντωνίου για απόκρυψη 1.3 εκατ. ευρώ το έτος 2009. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα το ποσό θεωρείται υπερβολικά μεγάλο για την οικονομική κατάσταση των κατηγορουμένων. Επεσήμαινε δε, ότι η σύζυγος του κ. Παπαντωνίου ήταν η πραγματική και κύρια δικαιούχος του επίμαχου ποσού καθόλη την διάρκεια ύπαρξης του λογαριασμού της HSBC Ελβετίας, ο οποίος αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ.
   Είναι δυνατόν να έγινε ανάληψη τόσο μεγάλου ποσού και να το κράτησε κρυφό από τονπρώτο κατηγορούμενο ο Γ. Κανδαλέπας;" αναρωτήθηκε ο εισαγγελέας προσθέτοντας: "Τα ποσά ήταν ιδιαίτερα μεγάλα και ένα μέρος προερχόταν από κοινούς λογαριασμούς. Είναι δυνατόν να το αγνοούσε ο πρώτος κατηγορούμενος; Και  οι δύο κατηγορούμενοι είχαν υποχρέωση δήλωσης του ποσού διότι γνώριζαν την ύπαρξή του".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου