Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

Εκτός ορίων η ΝΔ

Ανοικτός είναι, πλέον, ο πόλεμος στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου. Φτάνει, δε, σε τέτοια ένταση που δεν είναι λίγοι όσοι αμφιβάλλουν πλέον εάν το κόμμα μπορεί να φτάσει συντεταγμένο στη διαδικασία εκλογής του επόμενου Προέδρου και πότε ακριβώς θα διεξαχθεί αυτή. Αύριο στις 18:00 θα συνεδριάσει υπό την Προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος στην οποία θα συμμετάσχει και ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

 Η ένταση ξέσπασε όταν ο Βαγγέλης Μειμαράκης εισήλθε στην αίθουσα συνεδρίασης της ΚΕΦΕ και κατηγόρησε τον κ Παπαμιμίκο για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών. Ο κ. Μειμαράκης απευθύνθηκε προς τους δημοσιογράφους λέγοντας «την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μία κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δεν συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από τον γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω που επίσης είναι γελοιοποίηση. Απαιτώ να τελειώσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις προδιαγραφές. Πάω να πω στον Αμπατζόγλου να αποχωρήσει».

  Το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Μεϊμαράκης σε νεότερη δήλωσή του εξήγησε τους λόγους της παρέμβασής του: «Με τη σημερινή μου παρέμβαση υπογράμμισα  ότι, την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μια κυβέρνηση που αδίστακτα επιβάλλει καταιγίδα φόρων, περικοπές συντάξεων και μείωση λαϊκού εισοδήματος, δεν θα επιτρέψω να γελοιοποιηθεί η διαδικασία εκλογής Πρόεδρου στη Νέα Δημοκρατία. Απαίτησα όλες οι διαδικασίες να γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα. Δεν ανέχομαι παρασκήνια και σκοπιμότητες. Απαιτώ να προχωρήσει η διαδικασία για τη μηχανογραφική υποστήριξη των εκλογών με ανάρτηση των προδιαγραφών στο διαδίκτυο, ώστε να υπάρξει άπλετο φως για τη διασφάλιση και την εγγύηση της ψηφοφορίας. Ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχω αποφασίσει να μην ανεχτώ διαδικασίες που εκθέτουν το κόμμα και πληγώνουν τους Νεοδημοκράτες».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου