Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Εντάσεις πριν τον προεκλογικό αγώνα στη Νέα Δημοκρατία

Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη προτείνουν να αποκτήσουν όλοι οι υποψήφιοι γραφείο στο κτίριο της Συγγρού. Σε θρυαλλίδα εντάσεων ανάμεσα στους υποψηφίους για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει καταλήξει η προεκλογική μάχη που θα καθορίσει την προεδρία και την πορεία του κόμματος. Ο πολύς χρόνος μέχρι τις εκλογές (22 Νοεμβρίου) θα οδηγήσει σε οριακές καταστάσεις, ενώ τους φόβους του έχει εκφράσει ο τέως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής για πλήρης διάσπαση των στελεχών. 
 Η πλήρης σύγκρουση επικεντρώνεται ανάμεσα στον νυν πρόεδρο του κόμματος Βαγγέλη Μειμαράκη και του περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα. Αυτό αφορά τις δηλώσεις των δύο υποψηφίων καθώς και τις ενδεχόμενες διαρροές.  Οι συνεργάτες απάντησαν στις δηλώσεις του Τζιτζικώστα για ενδεχόμενο αποχώρησης των πρώτων από τα γραφεία της Συγγρού. Συγκεκριμένα δήλωσαν ότι όλοι θα πρέπει να έχουν από ένα γραφείο  στη Συγγρού αλλά και είναι αναπληρωτές σε όλες τις γραμματείες του κόμματος στη γενική διεύθυνση. Η πλευρά Μεϊμαράκη επιμένει ότι η διαδικασία θα πρέπει να είναι περιορισμένη και το σημαντικότερο μέρος του κόστους, περί τις 700.000 ευρώ, να καλυφθεί από την οικονομική συνδρομή όσων προσέλθουν να ψηφίσουν, προκειμένου το κύριο μέρος από την κρατική επιχορήγηση να καλύψει τα οφειλόμενα από μισθούς στο προσωπικό του κόμματος. Η άλλη πρόταση είναι το κόστος των εκλογών να καλυφθεί σε ύψος 500.000 από την κρατική επιχορήγηση και τις συνδρομές των βουλευτών και το υπόλοιπο από τους πολίτες. 
  Εκτός διαμάχης έχει επιλέξει να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνοντας ότι αυτός και οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι ο Ευάγγελος Μειμαράκης εφόσον είναι ακόμη αρχηγός του κόμματος θα κινήσει τις διαδικασίες με την δέουσα διακριτικότητα χωρίς να προκαλέσει αναταραχές. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου