Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Επιπρόσθετα μέτρα για το ασφαλιστικό ζητά η Λαγκάρντ


  Περισσότερες μεταρρυθμίσεις ζήτησε η Επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ που αφορούν το ασφαλιστικό και τον τρόπο διοίκησης των ελληνικών τραπεζών ύστερα από ερώτηση που της τέθηκε στη Λίμα του Περού. Επιπροσθέτως ανέφερε ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, ενώ χρέος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι διατηρηθεί αυτό το χρέος σε αυτά τα επίπεδα χωρίς περαιτέρω αυξήσεις.
  Η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε ότι το ΔΝΤ είναι πρόθυμο να συμβάλει μετά από σχετικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης. Βέβαια, αυτό για να γίνει θα πρέπει η Ελλάδα να είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε δύο σκέλη. 

  Το πρώτο σκέλος αφορά την υιοθέτηση και ψήφιση σημαντικών μεταρρυθμίσεων. Προσθέτοντας ότι θα πρέπει η χώρα να προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό αλλά και στο μέτωπο της τραπεζικής διακυβέρνησης.

Το δεύτερο σκέλος αφορά την βιωσιμότητα του χρέους, καθώς πρέπει να αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες που θα επαναφέρουν το χρέος της χώρας σε τροχιά βιωσιμότητας.
Επαφές για τα ανοικτά θέματα αυτά αναμένεται να έχει με την κυρία Λαγκάρντ ο
Έλληνας υπουργός Οικονομικών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος βρίσκεται στη Λίμα του Περού ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου