Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Σε διαθεσιμότητα Μπλάτερ και Πλατινί για 90 ημέρες

Τρίμηνος αποκλεισμός από την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο επιβλήθηκε την Πέμπτη στους προέδρους της FIFA, Σεπ Μπλάτερ και της UEFA, Μισέλ Πλατινί, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

 Καταδικαστική είναι η απόφαση της Επιτροπής και για τον Κορεάτη, πρώην υποψήφιο για την προεδρία της FIFA, Tσανγκ Μον-Τσουν, ενώ ποινή 60 ημέρων επιβλήθηκε  στον γενικό γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βαλκ, ο οποίος ωστόσο έχει ήδη διαταχθεί να αποχωρήσει από το πόστο του, λόγω ενός διαφορετικού σκανδάλου που αφορούσε εισιτήρια αγώνων.
 Ο Μπλάτερ αποτελεί εδώ και αρκετές εβδομάδες αντικείμενο έρευνας από την Ελβετική εισαγγελία, τόσο για σύμβαση που αφορούσε τηλεοπτικά δικαιώματα, όσο και για την πληρωμή περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων στον Πλατινί το 2011. Και οι δύο άνδρες είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες.
 Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα τέσσερις από τους μεγαλύτερους χορηγούς της FIFA ζήτησαν δημοσίως την άμεση απομάκρυνση του κ. Μπλάτερ από την ηγεσία της ομοσπονδίας, όμως εκείνος αρνήθηκε εκ νέου να αποχωρήσει πριν από την εκλογή του διαδόχου του στις 26 Φεβρουαρίου του 2016.
 Εφόσον ακολουθηθούν οι κανονικές διαδικασίες, την ηγεσία της FIFA αναλαμβάνει ο Καμερουνέζος Ισα Χαγιάτου ως ο πρεσβύτερος των αντιπροέδρων της ομοσπονδίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου