Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015

Δηλώσεις για το μεταναστευτικό

Σε δηλώσεις για το μεταναστευτικό προχώρησε ο  επιτρόπος για θέματα Μετανάστευσης και εσωτερικών υποθέσεων κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.« Είναι θέμα τεσσάρων, πέντε ημερών, με την ολοκλήρωση αυτής της πρώτης φάσης της συνεργασίας μας -την ανακοίνωση της διαχειριστικής αρχής μέχρι τις 14 του μηνός και τα υπόλοιπα που αποφασίσαμε με τους συναρμόδιους υπουργούς- ανοίγει τον δρόμο για άμεση καταβολή καταρχήν 33 εκατομμυρίων ευρώ στις 15 του μηνός και από εκεί και πέρα συνεχίζεται η καταβολή των υπόλοιπων ποσών, αλλά και εκείνων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων που έχουν δημιουργηθει>>.

Επίσης τόνισε οτι μία από τις βασικές υποχρεώσεις της νέας κυβέρνησης είναι η λύση του μεταναστευτικού σε ένα πνεύμα εθνιής ενότητας και συνεργασίας το οποίο θα είναι ικανό να διευθετήσει έναν από τους μεγαλύτερους βραχνάδες της ελληνικής κοινωνίας.

Από την άλλη πλευρά η εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρει οτι η νέα κυβέρνηση θα κάνει μεγάλη προσπάθεια για την εφάρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων και χαρακτήρισε την Ε.Ε. ως βοηθο της Ελλάδας ως προς το μεταναστευτικό ζήτημα καθως θεωρείται απίθανο η Ελλάδα από μόνη της να λύσει αύτο το πρόβλημα.
 
Τέλος με τα λόγια της κα. Θάνου συμπορεύτηκε ο πρόεδρος  της Ελλάδας Προκόπης Παυλόπουλος λέγοντας οτι καμία χώρα δεν μπορεί από μόνη της να λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα πόσο μάλλον η Ελλάδα που όχι μόνο είναι μικρής έκτασης αλλά και δέχεται ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό μεταναστών σε σχέση με το μέγεθος της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου