Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

Υπαναχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα debate

Το επικείμενο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών εξαιτίας των ανειλλημένων υποχρεώσεων των πολιτικών αρχηγών ενδέχεται να ματαιώθει. Οι πολιτικοί αρχηγοί προτιμούν να εμφανιστούν στις προεκλογικές εκδηλώσεις των κομμάτων τους παρά να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον σε μια εκλογική αναμέτρηση που ίσως να τους βοηθουσε να αναπαραθέσουν τις επιδιώξεις προς την κοινωνία με πιο άμεσο τρόπο.

Στη χθεσινή συνδιάσκεψη όλων των κομμάτων δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ ,της Νέα Δημοκράτια , του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΕ,του  Ποτάμιου,του  ΚΚΕ και των ΑΝΕΛ αυτή η συνάντηση αποδείχθηκε άκαρπη καθως τα μικρότερα κόμματα επιθυμούσαν την διαεξαγώγη ντιμπέιτ στις 14 Σεπτεμβρίου. Εκείνη την ημέρα είχε προγραμματιστεί το ντιμπείτ μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πολιτικών αντίπαλων του Ευάγγελου Μειμαράκη και του Αλέξη Τσίπρα. Οι εκπόσωποι τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκαν οτί εκτός του ότι έχουν προγραμματισεί προεκλογικές εκδηλώσεις , στις 14 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ και Ευρωμπάσκετ. 

Από την πλευρά της ΝΔ, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Πηνελόπης Γαβρά, είναι πρόθυμοι να μεταθέσουν οποιαδήποτε συνάντηση του Ευάγγελου Μειμαράκη για να γίνει το ντιμπέιτ μεταξύ Τσίπρα και Μειμαράκη. Επιπροσθέτως, ντιμπέιτ μεταξύ 6 κομμάτων μοιάζει  απίθανο να γίνει επειδή κρίνεται αντιεμπορικό και θεωρείται οτι δεν θα ωφελήσει την κοινωνία και δεν θα την πληροφορήσει. Επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια είναι να υπαρχει πολιτική αναμέτρηση μόνο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με σκοπό να υπάρχει πόλωση του πολιτικού σκηνικού και όλα τα φώτα να πέσούν πάνω στα δύο αύτά κόμματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου