Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

Η προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκράτιας


Μετά την ανακήρυξη των εκλογών η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις με σκοπό την να αναρριχηθεί το κόμμα όσο πιο ψηλά γίνεται και να προσπαθήσουν να διεκδικήσουν την πρωτιά.


     «Είναι πολύ πιθανόν, από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε τις ψήφους της ΧΑ και συμπορεύτηκε μαζί τους σε πάρα πολλές μάχες, και εφόσον εκφράζουν ένα κομμάτι του ελληνικού λαού, θα συζητήσω με τα όργανα της ΝΔ να έχω μια συνάντηση με την ΧΑ, το ΚΚΕ και τον κ. Λαφαζάνη ως αρχηγό της νέας κομματικής ομάδας και ίσως με τον κ. Καμμένο. Σήμερα δεν έχουμε αίτημα εκλογών, αλλά παραίτηση. Ο κ. Τσίπρας δραπετεύει, προσπαθεί να ξεφύγει απ' τα διλήμματα, το φάντασμα Λαφαζάνη πλανάται μέσα του, έχει πολλές ενοχές ως δήθεν παλιός Αριστερός». Η συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ έγινε σε υψηλούς τόνους με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τον πρωθυπουργό όπως «ψευτράκος», «πονηρούλης», «μουλωχτός», «τακτικιστής» κ.α. και χαρακτηρίζοντας «πολιτική αλητεία και τυχοδιωκτισμό» την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

  Αυτές ήταν οι δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την δήλωση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα στις 20 Αυγούστου. Με βαρείς χαρακτηρισμούς ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης  επιτέθηκε σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα όπου σίγουρο είναι ότι αυτές οι δηλώσεις προσπαθούν να σκιαγραφήσουν την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία για την ανατροπή των υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

  Η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζει μια σειρά από προεκλογικές συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα με σκοπό ο χώρος της κεντροδεξιάς να συσπειρωθεί για να υπάρξουν ελπίδες για την Νέα Δημοκρατία να επικρατήσει στις εκλογές. Αν και στις πρώτες μέρες αυτό φαινόταν ακατόρθωτο, πλέον μέρα με την μέρα η ψαλίδα των δύο κομμάτων κλείνει και όλο πιο αμφίρροπη γίνεται η εκλογική αναμέτρηση.

  Από την άλλη πλευρά ένα άλλο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έκανε δηλώσεις που αφορούν το μεταναστευτικό  «Θα πρέπει να πούμε στον κόσμο, όπως και τα άλλα κόμματα, τι θα κάνουμε αν κερδίσουμε τις εκλογές. Δύο πράγματα η ΝΔ βάζει ως στόχους, αν βγει πρώτη. Τη μείωση των φόρων, γιατί το μνημόνιο του Τσίπρα δεν βγαίνει, και να ελέγξουμε τις μεταναστευτικές ροές, να κλείσουμε τα σύνορα, αν χρειαστεί»

  Με αυτές τις δηλώσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπάθησε να κάνει γνωστές τις πρώτες κινήσεις που επρόκειτο να κάνει η κυβέρνηση εφόσον είναι η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση. Επιπλέον έκλεισε λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ όσο είναι στην εξουσία θα πηγαίνει την χώρα από εκλογές σε εκλογές και μόνο η Νέα Δημοκρατία εγγυάται την σταθερότητα.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου