Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΡΙΖΑ


  Μετά την προκήρυξη εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να συσπειρώσει όλη τη Αριστερά υπερ με σκόπο να καταφέρει την αυτοδυναμία.
  Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη απέκλεισε κάθε σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι αυτό «είναι κρυφός πόθος της ΝΔ αλλά και πολλών κύκλων που επιβουλεύονται τη χώρα».
 «Δεν θα συμβεί. Απολύτως σαφώς» ξεκαθάρισε η κ. Γεροβασίλη σε δηλώσεις που έκανε στην Κουμουνδούρου, αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Κατρούγκαλου.Πηγές της Κουμουνδούρου επισημαίνουν επιπλέον ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα αναποφάσιστων οι οποίοι θα πρέπει να αποφασίσουν επί πραγματικών θεμάτων και θέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζουν ότι η στρατηγική της ΝΔ και των άλλων κομμάτων δεν βασίζεται στην παρουσίαση των θέσεών τους για τα μείζονα προγραμματικά ζητήματα και φυσικά το θέμα του χρέους, αλλά στο ζήτημα της επόμενης μέρας. 

  «Να απαντήσουν όλοι επί των σημαντικών θεμάτων, να μας πουν ότι δεν θέλουν ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ομαδικές απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων. Αλλά τότε θα ήταν άλλα κόμματα, δεν θα ήταν νεοφιλελεύθερα. Θα ήταν μια άλλη συζήτηση» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη . 

  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως απώτερο σκοπό να διεκδηκήσει την αυτοδυναμία, αλλά κάτι τέτοιο μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός. Οι δημοσκοπήσεις  δείχνουν ότι τα δύο κόμματα θα κονταροχτυπηθούν για να καταφέρουν να βγουν πρώτοι στις επικείμενες εκλογές, πράγμα απόλυτα λογικό γιατί ο λαός δεν έχει ξεχάσει την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μην ξεχνάμε ότι η ακύρωση του Μνημονίου ήταν η κύρια δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης. Πάντως αυτή η αλαζονεία μπορεί να έχει καταστρεπτικές συνέπεις για τον εκλογική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τις εκλογές.
 Ο Αλέξης Τσίπρας στη πρώτη του εκλογική ομιλία ανέφερε «Οι Έλληνες βουλευτές, τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης απέδειξαν ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται όσες πιέσεις και μεθοδεύσεις κι αν κάποιοι σκαρφιστούν. Όταν η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αποφασισμένη να μπει ένα τέρμα στις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας, τότε οι βουλευτές δεν μπορούν παρά να ανταποκριθούν στο καθήκον, να εναρμονιστούν με τη λαϊκή βούληση.Σήμερα, η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, που επί δυόμισι χρόνια λεηλάτησε την κοινωνία και που ήδη είχε αποφασίσει και δεσμευτεί για νέα μέτρα, αποτελεί παρελθόν. Με τη θέληση του λαού μας, σε λίγες μέρες θα είναι παρελθόν και τα μνημόνια της λιτότητας. Το μέλλον ήδη ξεκίνησε, να είστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι».

  Με άλλα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να συγκρουστεί με τα παλιά κόμματα καθώς επιθύμει να σταματήσει τις παλίες τακτικές εκείνων των κυβερνήσεων όπως τα ρουσφέτια, τα συμφέροντα και την εκτενη υποσχεσιολογία. Έτσι ,λοιπόν, αυτή η μέθοσο υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου μπορεί να δημιουργήσει μια μεγάλη διαφορά με την Νέα Δημοκρατία κάνοντας εφικτή την αυτοδυναμία.


  Βέβαια και το γεγονός ότι έγιναν εκλογές αμέσως μετά την ψήφιση του Μνημονίου αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βγάλει προς τα έξω ότι οι δανειστές ήταν αυτοί που τον πίεσαν και ότι το Μνημόνιο είναι κάτι που δεν συμβαδίζει με την ιδεολογία του πρώτου κόμματος τηε Βουλής. Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να απαλλλαχτεί από την Αριστερή πλατφόρμα πράγμα που τονν διευκολύνει να έχει βουλευτές που τον ενθαρρύνουν και στηρίζουν τις πολιτικές του αποφάσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου