Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Γερμανία: Στόχος τζιχαντιστών οι διαδηλώσεις του PEGIDA


Οι αρχές έχουν λάβει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον των σιδηροδρομικών σταθμών του Βερολίνου και της Δρέσδης, αλλά και των διαδηλώσεων του PEGIDA.
Οι γερμανικές αρχές έχουν λάβει συγκεκριμένες προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον των κεντρικών σιδηροδρομικών σταθμών του Βερολίνου και της Δρέσδης και εναντίον των αντιισλαμικών διαδηλώσεων του κινήματος PEGIDA, όπως ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και έγραψε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Σύμφωνα με το Σπίγκελ, «ξένες υπηρεσίες πληροφοριών» επεσήμαναν στους γερμανούς ομολόγους τους ότι υπέκλεψαν συνομιλίες μεταξύ «γνωστών τζιχαντιστών», στις οποίες αναφέρονταν «πιθανές επιθέσεις εναντίον των εβδομαδιαίων διαδηλώσεων του PEGIDA». Οι γερμανικές αρχές έλαβαν «πολύ σοβαρά υπόψη τους» τις πληροφορίες αυτές, υπογραμμίζει το περιοδικό.
Οι συγκεντρώσεις του PEGIDA (Ευρωπαίοι πατριώτες κατά του εξισλαμισμού της Δύσης), που οργανώνονται από τον Οκτώβριο, συγκεντρώνουν ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό διαδηλωτών στη Δρέσδη. Την περασμένη Δευτέρα, πέντε ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, αριθμός ρεκόρ 25.000 ανθρώπων διαδήλωσε στην πρωτεύουσα της Σαξονίας για να ζητήσει από τη γερμανική κυβέρνηση να υιοθετήσει πιο περιοριστική μεταναστευτική πολιτική.
Η προειδοποίηση αυτή υπογραμμίζει την κατάσταση αυξημένου συναγερμού στην οποία έχει τεθεί η Ευρώπη μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, στις οποίες σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές, όμως ένας αξιωματούχος επεσήμανε ότι οι αρχές λαμβάνουν πλέον μεγάλο αριθμό προειδοποιήσεων από διάφορες πηγές.
«Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν το κοινό όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικά», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ απαντώντας στο δημοσίευμα του Σπίγκελ. Οι πολίτες δεν μπορούν να αντιληφθούν όλα τα προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί, πρόσθεσε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου