ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Rolls-Royce Ghost για τον Ronaldo


Ο Cristiano ξοδεύει σε αυτοκίνητα και το χαίρεταιΟ superstar της Real πρόσθεσε στο γκαράζ του άλλο ένα υπερπολυτελές όχημα, αποδεικνύοντας ότι χαίρεται την άνεση που του δίνουν οι μυθικές απολαβές του. Όταν πήρε μεταγραφή από τη Manchester United το 2009 στη Real Madrid, η μεταγραφή του κόστισε 94 εκατομμύρια ευρώ. Από τότε ο ετήσιος μισθός του είναι 21 εκατομμύρια ευρώ και είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Εκτός από το μισθό του, θα πρέπει να περιλάβουμε τις αμοιβές που εισπράττει από τις διαφημιστικές καμπάνιες στις οποίες συμμετέχει. Βέβαια ο Ronaldo ξέρει να ζει τη ζωή του ξοδεύοντας με άνεση ικανοποιώντας κάθε ανθρώπινη αδυναμία. Στο γκαράζ του υπάρχουν δεκαεννέα αυτοκίνητα τα οποία του έχουν κοστίσει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνουν Bugatti Veyron, Lamborghini Aventador, Bentley GT Speed, Ferrari 599 GTB Fiorano και Aston Martin DB9. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί μία Rolls-Royce Ghost αξίας 300.000 ευρώ
Video: Rolls-Royce Ghost για τον Ronaldo
Video: Rolls-Royce Ghost για τον Ronaldo

Video: Rolls-Royce Ghost για τον Ronaldo
 http://www.gocar.gr/news/feed/13932,Video_Rolls-Royce_Ghost_gia_ton_Ronaldo.html

Υπό περιορισμό 12 supercars στο Hong Kong

Η αστυνομία του Hong Kong συνέλαβε 12 άτομα που κινούνταν με περισσότερα από 250 km/h και κατάσχεσε προσωρινά τα supercars που οδηγούσαν.Άτυχοι ήταν μερικοί ιδιοκτήτες εντυπωσιακών supercars στο Hong Kong, αφού το τρενάκι υψηλών ταχυτήτων που είχαν σχηματίσει διακόπηκε από τις σειρήνες των περιπολικών της αστυνομίας, που τους συνέλαβε και δέσμευσε προσωρινά τα αυτοκίνητά τους.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα οι συλληφθέντες είναι όλοι μόνιμοι κάτοικοι του Hong Kong, ηλικίας από 38 έως 62 ετών. Βρίσκονταν καιρό τώρα στο στόχαστρο της τοπικής αστυνομίας λόγω των κυνηγητών υψηλών ταχυτήτων που διοργάνωναν τακτικά σε δημόσιους δρόμους. Στα αυτοκίνητα που βρίσκονται αραγμένα σήμερα στις εγκαταστάσεις της αστυνομίας περιλαμβάνονται ένα Audi R8, μία Ferrari 458 Italia, μία Ferrari 360 Modena, Ferrari F430 Spider, μία Lamborghini Gallardo, τρεις McLaren 12C και τρία Nissan GT-R.


http://www.drive.gr/news/kosmos/ypo-periorismo-12-supercars-sto-hong-kong

Μια γενιά αρρώστων!!

Το 70.4% των μαθητών της Γ' Λυκείου καπνίζουν. Δεν ξέρω αν θεωρούνται συστηματικοί ή περιστασιακοί καπνιστές, αλλά είναι απολύτως βέβαιο ότι ένα μεγάλο ποσοστό θα συρθεί εξαρτημένο στην κατανάλωση καπνού. Και μετά από μερικές δεκαετίες, αρκετοί θα πεθάνουν από ασθένειες που συνδέονται με το κάπνισμα.
Ναι, συμφωνώ ότι δεν μπορείς να περιγράψεις πειστικά σε έναν πιτσιρικά πώς θα είναι τα πνευμόνια του το 2050. Η νιότη τον κάνει να αισθάνεται άτρωτος και τα πνευμόνια που του δείχνεις δεν είναι δικά του. Επίσης η οπισθοδρόμηση της ελληνικής κοινωνίας αποτυπώνεται και στη συμπεριφορά των νέων. Το κάπνισμα θεωρείται, ακόμα, εισιτήριο για την ενηλικίωση και μέσο αφομοίωσης σε παρέες. Και όταν ο «μπάφος» γυρίζει μέσα στις νεανικές συντροφιές, η κουλτούρα του καπνού και των ουσιών παραμένει ισχυρή στις μικρές ηλικίες. Η δε στάση των περισσοτέρων γονιών παραμένει, τουλάχιστον, αστεία. Ένας γονιός συμβιβάζεται σχετικά εύκολα με τον εθισμό του παιδιού του στη νικοτίνη, ούτε σοκάρεται όταν το βλέπει με μία μπύρα στο χέρι. Είναι, όμως, ικανός να το δώσει στην αστυνομία έτσι και υποψιαστεί ότι ο μικρός έβαλε τσιγαριλίκι στο στόμα. Αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα.
Σε μια εποχή που το κάπνισμα στον δυτικό κόσμο τείνει να ποινικοποιηθεί, στην Ελλάδα μεγαλώνει η γενιά που θα συντηρήσει τις καπνοβιομηχανίες με χρόνια από τη ζωή της. Και φοβάμαι ότι ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό, είναι η μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Στα περισσότερα λύκεια λειτουργούν άτυπα καπνιστήρια με την ανοχή των καθηγητών. Θυμάμαι τον εαυτό μου, αστείο ανθρωπάκι, να βγαίνει για τσιγάρο στο διάλειμμα. Αυτό γίνεται ακόμα και σήμερα. Επίσης σε όλα τα στέκια των νέων η απαγόρευση καπνίσματος αγνοείται επιδεικτικά. Ο καπνιστής όχι μόνο δεν αισθάνεται ανεπιθύμητος στην καφετέρια ή στο μπαρ, αλλά είναι και ο μόνος που μπορεί να επιβιώσει εκεί μέσα. Έχουμε μουσκέψει στα δάκρυα για τη γενιά που φεύγει στο εξωτερικό, όμως μας αφήνει παγερά αδιάφορους η γενιά των ανθρώπων που θα αρρωστήσουν όπως οι γονείς και οι παππούδες τους. Αλλά ναι, είναι το δημοκρατικό δικαίωμα στο κάπνισμα. Και αν πρόκειται και για πανεπιστημιακό αμφιθέατρο, μιλάμε για κατάκτηση. 
Η μελέτη εκπονήθηκε από την CMT ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ σε δείγμα 1.802 μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια ειδικής ημερίδας στο Ζάππειο την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, παρουσία των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου και Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα.