ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Διαγωνισμός της Wind με έπαθλο προϊόντα Apple αξίας €859


Με αφορμή τη διάθεση του νέου iPhone 6 από τα καταστήματά της,  η WIND διεξάγει online διαγωνισμό μέσα από την σελίδα της WIND στο Facebook. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2014.
Συγκεκριμένα, ο χρήστης (μέσω του desktop ή του κινητού του τηλεφώνου) καλείται να επιλέξει μια από τις φωτογραφίες του Facebook προφίλ του και να αναφέρει το λόγο για τον οποίο θα ήθελε να αποκτήσει το νέο iPhone. Στη συνέχεια συμπληρώνει τα στοιχεία του και μπαίνει στην κλήρωση για προϊόντα Apple αξίας €859.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στο:www.windcompetition.gr

WhatsApp: Προστασία των χρηστών μέσω κρυπτογράφησης μηνυμάτων


Την χρήση κρυπτογράφησης για όλα τα μηνύματα που των χρηστών της, ανακοίνωσε η εφαρμογή ανταλλαγής διαδικτυακών μηνυμάτων WhatsApp, σε μια προσπάθεια προστασίας τους από ενδεχόμενες παρακολουθήσεις και υποκλοπές.
Το WhatsApp, το οποίο έχει εξαγοραστεί από το Facebook, αριθμεί σήμερα περισσότερους από 600 εκατ. ενεργούς χρήστες παγκοσμίως.
Η κίνηση της εταιρίας αποτελούσε και είδος «προσωπικής δέσμευσης» για τον Γιαν Κουμ, έναν εκ των ιδρυτών της, ο οποίος, μεγαλώνοντας στη Σοβιετική Ένωση την δεκαετία του ’80, αρκετές φορές στο παρελθόν είχε δεσμευθεί για προστασία των χρηστών της υπηρεσίας, από ενδεχόμενες υποκλοπές.

Πέθανε ο σκιτσογράφος Ηλίας Σκουλάς


Πέθανε σήμερα, σε ηλικία 87 ετών, ο δημοσιογράφος-γελοιογράφος Ηλίας Σκουλάς.
Ο Ηλίας Σκουλάς γεννήθηκε στον Αλικιανό Χανίων το 1927. Το 1959 ξεκίνησε να εργάζεται ως γελοιογράφος στην εφημερίδα «Ανεξάρτητος Τύπος». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Καθημερινή», «Μεσημβρινή», «Ακρόπολις», «Απογευματινή», «Έθνος» και «Ελεύθερος Τύπος», καθώς και σε πλήθος περιοδικών.
Ο Ηλίας Σκουλάς υπήρξε ένας από τους πλέον πετυχημένους και αναγνωρισμένους σκιτσογράφους της εποχής του. Έχει εκδώσει δεκατρία βιβλία με σκίτσα του, ενώ πραγματοποίησε και τέσσερις ατομικές εκθέσεις. Επίσης, συμμετείχε σε τρεις παγκόσμιες εκθέσεις γελοιογραφίας.
Ως άνθρωπος υπήρξε σεμνός, αξιοπρεπής, διακριτικός και ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του. Διακρίθηκε για την επαγγελματική του προσήλωση στη γελοιογραφία, την οποία υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή με πάθος. Κατάφερε έτσι να αναδειχθεί σε έναν από τους μεγάλους σατιρικούς της ελληνικής δημοσιογραφίας.
Η κηδεία του Ηλία Σκουλά θα γίνει αύριο Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014, στις 3 μ.μ. στο Κοιμητήριο Νέας Σμύρνης.

Συνάντηση με Τσίπρα για τα εθνικά θέματα προανήγγειλε ο Ευ. Βενιζέλος


«Ευτυχώς μου διαμηνύθηκε ότι ο κ. Τσίπρας ανταποκρίνεται στην πρόσκληση να έρθει να ενημερωθεί για τα εθνικά θέματα μετά το ταξίδι μου στην Άγκυρα και ενόψει του Συμβουλίου Συνεργασίας με την Τουρκία στην Αθήνα».
Με αυτό τον τρόπο, μιλώντας σε συνεδρίαση της συντονιστικής Γραμματείας της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προανήγγειλε ουσιαστικά συνάντηση με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με αντικείμενο τα εθνικά θέματα.
Ακόμη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τα όσα αναφέρθηκαν περί συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Αντώνη Σαμαρά, επεσήμανε ότι δημιούργησε νευρικότητα χτεσινό δημοσίευμα που «δεν αφορούσε την πραγματικότητα, γιατί ποτέ δεν υπήρχε σχεδιασμός να κληθεί απ' τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης από κοινού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Διαφορά απόψεων στη συνάντηση Βενιζέλου - Παπανδρέου


Παραμένει η διάσταση απόψεων μεταξύ των Ευ. Βενιζέλου και Γ.Παπανδρέου για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης και η οποία καταγράφηκε στη σημερινή συνάντησή τους. Ο κ. Βενιζέλος κράτησε χαμηλούς τόνους, λέγοντας ότι έκαναν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και ειδικότερα μια μακρά και ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα διεθνή θέματα, την οικονομία, τη διαπραγμάτευση και την παράταξη, τη συσπείρωση των δυνάμεων, όπως πρόσθεσε. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου θα του πει και ειδικότερα τις απόψεις του και ότι έχει κάποιες ιδέες για την παράταξη. Για το αν ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να συστρατευτεί, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ζητάει απ' όλους.
Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα από το γραφείο του κ. Παπανδρέου γνωστοποιήθηκε ότι επανέλαβε στον κ. Βενιζέλο τις ενστάσεις και διαφωνίες του, τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της ΔΗΠΑΡ, ενστάσεις και διαφωνίες που πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος. Την πρότασή του θα αποστείλει και γραπτώς προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στην αναλυτική συζήτηση που έγινε για την πορεία της χώρας και την υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση, ο Γιώργος Παπανδρέου, επανέλαβε τις απόψεις και τις θέσεις του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απόλυτη ανάγκη μεταρρυθμίσεων με δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο. Επισήμανε δε, ότι θα πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις χωρίς σχέδιο, που αποδυναμώνουν τη θέση της χώρας, όπως συνέβη πρόσφατα και την εκθέτουν σε κινδύνους.

Επανάσταση στις Βρετανικές παμπ!


Μία μεγάλη ανατροπή συμβαίνει στη Βρετανία, η οποία καλείται να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα και να ξεχάσει μία ιστορία 400 ετών. Η Βουλή των Κοινοτήτων της χώρας ψήφισε υπέρ του να απελευθερωθεί η αγορά προμηθειών μπίρας των παμπ. Αυτό σημαίνει πως ο ενοικιαστής μιας παμπ και υπεύθυνος για τη λειτουργία της θα μπορεί να αγοράζει τις αναγκαίες ποσότητες μπίρας από όποια εταιρεία επιθυμεί εκείνος. Το καθεστώς μέχρι σήμερα όριζε οι παμπ να αγοράζουν αποκλειστικά την μπίρα που χρειάζονταν για την πελατεία τους, από τις μεγάλες ιδιοκτήτριες εταιρείες τους. Με την αλλαγή αυτή, η οποία αφορά σχεδόν 13.000 παμπ στη Βρετανία, διαρρηγνύεται ο «δεσμός της μπίρας», όπως λεγόταν το παλαιότατο σύστημα, που έδενε άρρηκτα ιδιοκτήτες και ενοικιαστές. Οι τελευταίοι ήταν υποχρεωμένοι να αγοράζουν μπίρα από τις ιδιοκτήτριες εταιρείες, οι οποίες είτε παρασκεύαζαν τη δική τους είτε λειτουργούσαν ως μεσάζοντες. Αγόραζαν, δηλαδή, την μπίρα στη χονδρική αγορά και τη μεταπωλούσαν στους ενοικιαστές των δικών τους παμπ.

Μετά τη χθεσινή απόφαση για την απελευθέρωση της αγοράς προμηθειών μπίρας των παμπ στη Βρετανία, οι τιμές των μετοχών των ιδιοκτητριών εταιρειών τους σημείωσαν δραστική κάμψη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται οι Enterprise Inns, Punch Taverns, Greene King και Spirit Pub. Η τιμή της μετοχής της πρώτης, η οποία διατηρεί 5.300 παμπ, υποχώρησε κατά 13% χθες στις πρωινές συναλλαγές και κατά 9% της δεύτερης. «Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο “δεσμός της μπίρας” προσφέρει το καλύτερο μοντέλο λειτουργίας για την πλειονότητα των παμπ, που ελέγχουμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Inns, ενώ αντίστοιχα ο εκπρόσωπος της Punch σημείωσε ότι η αλλαγή θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις επενδύσεις, που έχουν γίνει στις παμπ. Συνολικά οι ιδιοκτήτριες εταιρείες ελέγχουν σχεδόν το ένα τρίτο των παμπ στη Βρετανία.

Η τροποποίηση, την οποία ψήφισε η Βουλή των Κοινοτήτων, πρέπει να ψηφιστεί και από τη Βουλή των Λόρδων. Οσοι βουλευτές, τέλος, είχαν ταχθεί υπέρ αυτής επισήμαναν πως με το νέο καθεστώς οι ενοικιαστές των παμπ και υπεύθυνοι της λειτουργίας τους θα πληρώνουν λιγότερα χρήματα για τις προμήθειές τους.
Πηγή

Με τριετές συμβόλαιο ο Vettel στη Ferrari

Ο Sebastian Vettel είναι και επισήμως πιλότος της Ferrari, καθώς υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Scuderia. Στην επόμενη σεζόν θα αποτελέσει δίδυμο με τον Kimi Raikkonen. Αυτό που εδώ και καιρό αποτελούσε ένα κοινό μυστικό, πλέον αποτελεί επίσημη είδηση. Ο Sebastian Vettel θα πάρει τη θέση του Fernando Alonso στη Ferrari την επόμενη σεζόν, με την ιταλική ομάδα να επιβεβαιώνει πως υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον 4 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Team-mate του Γερμανού θα αποτελέσει ο Kimi Raikkonen.

Ο διευθυντής της ομάδας, Marco Mattiacci, χαιρέτησε τον ερχομό του Vettel, λέγοντας: «Η Scuderia Ferrari αποφάσισε να εμπιστευθεί τον νεώτερο πολύ-πρωταθλητή στην ιστορία της F1.», ενώ έσπευσε να συμπληρώσει: «Σε όρους F1, ο Sebastian Vettel αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό εμπειρίας και νεανικής φρεσκάδας, ενώ διακρίνεται από ομαδικό πνεύμα, κάτι που θα αποδειχθεί ανεκτίμητο όταν, μαζί με τον Kimi, θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, καθώς στοχεύουμε σύντομα σε πρώτες θέσεις.».

Ο Sebastian Vettel περιέγραψε τη μετακίνησή του στη Ferrari ως την πραγματοποίηση ενός παλιού στόχου του, ο οποίος προήλθε από τις επιτυχίες ενός άλλου Γερμανού, του Michael Schumacher, ο οποίος κέρδισε με την Ferrari 5 από τους 7 τίτλους του. Ο ίδιος δήλωσε: «Πρόκειται για ένα όνειρο ζωής που πραγματοποιείται. Όταν ήμουν παιδί, ο Michael Schumacher με το κόκκινο μονοθέσιό του, ήταν το μεγαλύτερό μου είδωλο. Είναι απίστευτη τιμή για εμένα να τρέξω με τη Ferrari.».

Ο Vettel κυριαρχεί στη Formula One, από τότε που ξεκίνησε το 2009 με την ομάδα της Red Bull. Από το 2010 έως το 2013 πήρε 4 σερί πρωταθλήματα, ενώ στην εξαετή καριέρα του έχει 38 νίκες και 44 pole position, όλες με την ομάδα της Red Bull.

http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Me-trietes-symbolaio-o-Vettel-sth-Ferrari_121840.asp

To καινοτομικό Audi A7 h-tron

Το μέλλον μιας ακόμα πιο καθαρής αυτοκίνησης φωτογραφίζει η γερμανική εταιρεία παρουσιάζοντας επίσημα το μέγιστα προηγμένο Audi A7 h-tron στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης του Λ. Άντζελες.

Σε τι ακριβώς έγκειται ο προηγμένος τεχνολογικός χαρακτήρας του συγκεκριμένου Audi A7; Μα, φυσικά, στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα μοντέλο με μηδενικές εκπομπές ρύπων (σ.σ.: το μοναδικό προϊόν το οποίο εκπέμπεται από τις… πλαστικές απολήξεις των εξατμίσεων είναι το καθαρό νερό!) συνδυάζοντας με έναν δικό του τρόπο τις τεχνολογίες των ενεργειακών κυψελών με την plug in υβριδική, διαθέτοντας μάλιστα δύο ηλεκτροκινητήρες, σε συνδυασμό με την υιοθέτηση μιας πρωτοποριακής τετρακίνησης με την ονομασία e-quattro. Πιο αναλυτικά, το Audi A7 h-tron είναι εφοδιασμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα, ο οποίος αντλεί την ισχύ του από κυψέλες υδρογόνου, καθώς και από ένα δεύτερο ηλεκτρικό μοτέρ, στον πίσω αυτή την φορά άξονα, ο οποίος συνεπικουρείται από συσσωρευτές ενέργειας (μπαταρίες) ιόντων λιθίου. Οι τελευταίοι «γεμίζουν» κάθε φορά που το Α7 h-tron επιβραδύνει ή φυσικά μέσω μιας κοινής οικιακής πρίζας σε χρόνο που δεν υπερβαίνει τις δύο ώρες. Σε ότι αφορά την ισχύ, κάθε ένας ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 116 ίππους και στιγμιαία, ανάλογα με την κατάσταση φόρτισης των μπαταριών, έως και 155 ίππους, ενώ έκαστος παράγει 270 Nm ροπής. Οι καινοτομίες όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς η Audi απέφυγε τη μηχανική σύνδεση των δύο αξόνων επιλέγοντάς μια «ηλεκτρική» τετρακίνησης με κάθε έναν ηλεκτροκινητήρα να μεταφέρει την ισχύ του στον πλησιέστερο άξονα.Σύμφωνα με τους Γερμανούς, η αυτονομία κίνησης του A7 h-tron ανέρχεται στα 550 χλμ. και όλα αυτά με μηδενικούς, ασφαλώς, ρύπους. Σε ότι αφορά την κατανάλωση υδρογόνου, οι ιθύνοντες της εταιρείας ανακοινώνουν πως για κάθε 100 χλμ. η κατανάλωση υδρογόνου δεν υπερβαίνει το 1 περίπου κιλό (σ.σ.: η συνολική χωρητικότητα αποθήκευσής του ανέρχεται στα 5 κιλά). Η αυτονομία του μοντέλου αυξάνει κατά 50 περίπου επιπλέον χιλιόμετρα. αποκλειστικά χάρη στην αρωγή ενέργειας που προσφέρουν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου. Και όλα αυτά, σε συνδυασμό με… καταιγιστικές με το πόδι στο πάτωμα επιδόσεις, μιας και το τυπικό «0-100» ολοκληρώνεται σε μόλις 7,9 δλ.Σύμφωνα με την εταιρεία, η τεχνολογία που «κουβαλά» το νέο Audi h-tron βρίσκεται σε τελικό της στάδιο, όντας έτοιμη να «μεταμοσχευτεί» σε οποιοδήποτε μοντέλο ευρείας παραγωγής της μάρκας_Χ.Α.


http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=4&art_id=16918