ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Τα μυστικά που πρέπει να ξέρουν αυτοί που θέλουν να απολαμβάνουν το κρασί!!

Δεν χρειάζεται εξειδικευμένη γνώση για να απολαύσει κάποιος ένα αξιόλογο κρασί.
Αυτό που χρειάζεται να γνωρίζουν οι οινόφιλοι, είναι οι περιπτώσεις που μπορούν να καταστρέψουν την απόλαυσή τους, προτού μάλιστα η πρώτη γουλιά τους πλημμυρίσει τον ουρανίσκο.
Όσο αναφορά την θερμοκρασία μη σερβίρετε το κόκκινο κρασί (για το λευκό δεν το συζητάμε) σε θερμοκρασία δωματίου, ιδιαίτερα μια ζεστή μέρα. Οτιδήποτε πάνω από τους 20 βαθμούς, είναι ζεστό. Βάλτε το μπουκάλι στο ψυγείο μισή ώρα προτού το σερβίρετε και θα παρατηρήσετε αμέσως την ποιοτική διαφορά.
Όσο αναφορά την ταραχή το κρασί σε κάποιο βαθμό είναι «ζωντανό» κι αν έχει κάνει ολόκληρο ταξίδι μέχρι να φτάσει στα χέρια σας, πιθανόν να σας φανεί παράξενο στη γεύση. Τα «κουνημένα» κρασιά είναι «σκληρά» στη γεύση και ξινίζουν.
Στην περίπτωση των αρωμάτων η απόλαυση ενός κρασιού το σημαντικότερο ρόλο παίζει η μύτη. Μπορείτε να γευτείτε πέντε πράγματα (γλυκό, αλμυρό, πικρό, ξινό και ουμάμι), όμως μπορείτε να μυρίσετε 100.000 άλλα  πράγματα! Έτσι ο χειρότερος εχθρός του κρασιού είναι το άρωμα που έχετε βάλει στο πρόσωπό σας την συγκεκριμένη στιγμή.
Η ζάχαρη παίζει και αυτή με την σειρά σημαντικό παράγοντα. Ένας οινόφιλος μπορεί να αγαπάει τα γλυκά, όμως οφείλει σε περίπτωση που έχουν ήδη σερβιριστεί να αποτελειώσει το κρασί του και κατόπιν να ασχοληθεί μαζί τους.

Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που δεν τα πάνε καθόλου καλά με το κρασί. Aυτά είναι τα σπαράγγια. Τα σπαράγγια έχουν ένα συστατικό που ονομάζεται μεθυλική μερκαπτάνη, η οποία κάνει τη γεύση του κρασιού πιο φυτική. 

Το BBC λέει ότι οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν χημικά όπλα στο Κομπάνι [εικόνες]

Οι μαχητές της ISIS χρησιμοποιούν χημικά όπλα εναντίον των Κούρδων στο Κομπάνι λένε πληροφορίες που μετέδωσε το BBC. 

Ανταποκριτής μάλιστα του διεθνούς ειδησεογραφικού οργανισμού ανήρτησε στο twitter του, συγκλονιστικές εικόνες από θύματα που υπέστησαν πληγές οι οποίες παραπέμπουν σε χημικά όπλα.

Έρχεται το τέλος για το «σωσίβιο» στην κοιλιά;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βόννης στη Γερμανία πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τον τρόπο για να διαλύσουν το «περίσσευμα» ενέργειας στην κοιλιά με θερμότητα και να εξαφανίσουν έτσι το περίσσευμα λίπους που συγκεντρώνεται στην περιοχή.  

Οι ερευνητές που δημοσίευσαν τα ευρήματα τους στο περιοδικό Nature, πιστεύουν, σύμφωνα με την  MailOnline, ότι ανακάλυψαν ένα τρόπο για να «λιώνουν» το περίσσιο «λευκό» λίπος, μετατρέποντάς το σε «καφέ», καθώς αυτά έχουν την ιδιότητα να μετατρέπουν την ενέργεια σε θερμότητα.

Συγκεκριμένα, μετά από πειράματα σε ποντίκια, οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα νέο τρόπο χρήσης της αδενοσίνης, μιας ουσίας που ενεργοποιεί τα καφέ λιπώδη κύτταρα και απελευθερώνεται όταν το άτομο νιώθει στρες.  


«Αν μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε τα καφέ λιποκύτταρα τότε ίσως να είναι δυνατό να απλοποιήσουμε τη διαδικασία “λιωσίματος” της περίσσειας λίπους στον οργανισμό» είπε ο καθηγητής Alexander Pfeifer από το Ινστιτούτο Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Βόννης.

Πυρά εκ δεξιών και αριστερών στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα - Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ


Ποικίλες αντιδράσεις έχει η προκαλέσει η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Ακόμα και στελέχη της Ν.Δ. που έχουν σχέση με την αγορά εκφράζουν επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα της πρωτοβουλίας.

Photomath: Μια δωρεάν εφαρμογή που κάνει τα μαθηματικά παιχνίδι.

Εάν χρειάζεστε λίγη βοήθεια σε εκείνη την εξίσωση που σας προβληματίζει ή μια έξτρα ώθηση στα μαθηματικά, μόλις βρήκατε την εφαρμογή που κάνει την άλγεβρα και δύσκολα μαθηματικά προβλήματα παιχνίδι.   

Η νέα δωρεάν εφαρμογή Photomath, για iOS και Windows συκευές (η βερσιόν για Android θα είναι έτοιμη το 2015) κάνει ακριβώς αυτό που υπονοεί το όνομά της. Σαρώνει μέσω της φωτογραφικής του smartphone την εξίσωση ή το πρόβλημα, και μέσω ψηφιακής αναγνώρισης κειμένου προτείνει μια από τις πιθανές λύσεις της, χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο και την υπολογιστική ισχύ του κινητού.  


Φυσικά, καλό θα είναι η εφαρμογή αυτή, να χρησιμοποιείται για την επαλήθευση της λύσης και όχι για την επίλυση αυτή καθεαυτή, ενώ εφιστά και την προσοχή των καθηγητών για τη χρήση της από μαθητές που ενδέχεται να τη χρησιμοποιούν για να 'κλέβουν' στα τεστ 
μαθηματικών.

H αλλόκοσμη γοητεία του Τσερνομπίλ προσελκύει κρυφούς επισκέπτες.

Ο Dmitry ήταν παιδί όταν άρχισε να ακούει ιστορίες για ένα μυστηριώδες μέρος που λέγεται Τσερνομπίλ, το οποίο δεν βρίσκεται μακριά από το σπίτι του, στο Chernihiv. Κάτι παράξενο και απαίσιο συνέβη εκεί: μια έκρηξη, μια εκκένωση, δηλητηριασμένο νερό, δηλητηριασμένος αέρας. 

Μεγαλώνοντας, ο φόβος αντικαταστάθηκε από την περιέργεια. Στην εφηβεία ήξερε ότι ήθελε να εξερευνήσει την απαγορευμένη ζώνη, την περιοχή που βρίσκεται γύρω από το επίκεντρο της καταστροφής. «Είχα αυτό το άρρωστο ενδιαφέρον».   Πριν επισκεφτεί την περιοχή για πρώτη φορά είχε συλλέξει πληροφορίες από το ίντερνετ: χάρτες, ιστορικά στοιχεία, περιγραφές κτιρίων. 

Το 2009, όταν ήταν 23 χρονών, ξεκίνησε με μερικούς φίλους ένα φόρουμ στο ίντερνετ, στο οποίο σύντομα συμμετείχαν 20 άτομα από την Ουκρανία, από την Λευκορωσία και τη Ρωσία. Ένας από αυτούς, ο Igor, είχε ήδη μπει στην απαγορευμένη ζώνη δύο φορές. «Στα μάτια μου ήταν σαν Θεός», είπε ο Dmitry. (Τα ονόματα έχουν αλλάξει γιατί οι εξερευνήσεις τους είναι παράνομες). 

Ο Igor συμφώνησε να κάνει ένα ακόμη ταξίδι μαζί με τον Dmitry και έναν ακόμη φίλο.   Η περιοχή περιβάλλεται από έναν φράχτη, αλλά η πρόσβαση είναι δυνατή για κάποιον που είναι αποφασισμένος. Αφού διέσχισαν ένα ποτάμι κολυμπώντας ξεκίνησαν την πορεία προς την Pripyat, μια πόλη-φάντασμα που βρίσκεται κοντά στον κατεστραμμένο αντιδραστήρα.   Ο Dmitry περίμενε να δει μια έρημη περιοχή, αλλά στα χρόνια που μεσολάβησαν από το ατύχημα αναπτύχθηκε ένα πυκνό δάσος. 

Την πρώτη νύχτα έμεινε άγρυπνος ακούγοντας τα αγριογούρουνα και τους λύκους, κρατώντας ένα μαχαίρι.   «Το πρωί είπα στους φίλους μου ότι πέρασα την πρώτη άγρυπνη νύχτα της ζωής μου. Με κοίταξαν με απορία και είπαν 'εμείς δεν ακούσαμε τίποτα.'»  Με τη βοήθεια ενός μετρητή Geiger πλέον ο Dmitry και οι φίλοι του αποφεύγουν να παραμένουν σε σημεία με πολλή ραδιενέργεια. Αλλά η μόλυνση είναι αναπόφευκτη. 

«Έχω αναπνεύσει πολλή ραδιενέργεια και έχω πιει πολύ μολυσμένο νερό. Βρίσκεσαι σε καταστάσεις που δεν έχεις φρέσκο νερό αλλά διψάς πάρα πολύ.» Το μεγαλύτερο ποσό ραδιενέργειας που έχει ζήσει ήταν τουλάχιστον 0.01 sievert - το ανώτατο όριο του μετρητή του και περίπου όσα δέχεται ένα ανθρώπινο σώμα όταν κάνει μια ολόσωμη αξονική τομογραφία. 

Ήταν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκαν οι πυροσβέστες που βρέθηκαν στον αντιδραστήρα μετά την έκρηξη. Οι στολές τους βρίσκονται ακόμη στο υπόγειο.   Ο Dmitry λέει ότι δεν ανησυχεί. 

«Βλέπω ανθρώπους που πέρασαν αυτές τις φριχτές στιγμές και είναι ακόμα ζωντανοί και έχουν μια καλή ζωή. Δεν έχω φοβία με την ραδιενέργεια.»  

Πωλείται για 1 εκάτ. δολάρια η Lotus Esprit υποβρύχιο του Τζέιμς Μπόντ

Μια Lotus Esprit S1, μοντέλο του 1977, που πρωταγωνιστούσε στην ταινία «Ο πράκτορας που αγάπησα», είναι διαθέσιμη στο eBay έναντι 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Το αυτοκίνητο είναι πρόσφατα αναπαλαιωμένο, και είναι ένα από τα τρία που υπάρχουν στον κόσμο.

Συνολικά, έξι αυτοκίνητα κατασκευάσθηκαν για τις αναγκες της 10ης ταινίας του Τζέιμς Μπόντ. Το συγκεκριμένο αποκαταστάθηκε πρόσφατα από τον Rick Dale κατά τη διάρκεια της εκπομπής American Restoration, που προβάλλεται από το History Channel.

Το συγκεκριμένο όχημα είναι το μοναδικό με αναδιπλούμενους τροχούς και είναι αυτό που εμφανίσθηκε στην ταινία. Όμως, δεν έχει την άδεια για να κυκλοφορεί στον δρόμο.

Τώρα βρίσκεται σε μια έκθεση κλασικών αυτοκινήτων ενός εμπόρου στο Λας Βέγκας, περιμένοντας τον άνθρωπο που θα δώσει 1.000.000 δολάρια για να το αποκτήσει.


Κάποιες φήμες που κυκλοφόρησαν ανέφεραν ότι υπάρχει ενδιαφερόμενος ο οποίος θέλει να μετατρέψει το όχημα σε ένα πραγματικό υποβρύχιο, το οποίο θα μπορεί να κινηθεί μέσα στο νερό με ηλεκτρική ενέργεια.

Ίσως και 3 χρόνια θα χρειαστεί ο Σουμάχερ για να ανακάμψει

Ο Ζαν Φρανσουά Παγέν, είναι γιατρός στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, και βρέθηκε στο πλευρό του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, μετά τον  τραυματισμό του Γερμανού, τον Δεκέμβριο του 2013.

Ο Γάλλος γιατρός επισκέφθηκε πρόσφατα τον Μίκαελ, στο σπίτι της οικογένειας στην Ελβετία.

Μετά από 6 μήνες θεραπευτικής αγωγής στα νοσοκομεία της Γκρενόμπλ και της Γενεύης, τώρα ακολουθεί αποκατάστασης στο σπίτι του.

«Μετά από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, είναι δύσκολο να γίνει οποιαδήποτε ασφαλής πρόβλεψη για την εξέλιξη της υγείας του ασθενούς», δήλωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του RTL, ο  Ζαν Φρανσουά Παγέν . Και πρόσθεσε με έμφαση: «Ελπίζουμε, αλλά πρέπει να του δώσουμε χρόνο».

Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν μετά την συνέντευξη του Γάλλου γιατρού στην εφημερίδα «Parisien». «Το μόνο που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι πως δεν βρίσκεται πλέον σε κώμα», επεσήμανε ο γιατρός, και συνέχισε: «Τώρα πλέον χρειάζεται υπομονή. 

Είμαστε σε ένα χρονοδιάγραμμα που μπορεί να πάρει από ένα μέχρι τρία χρόνια. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται κάτω από ιδανικές συνθήκες στο σπίτι του κι αυτό βοηθά στην ανάρρωσή του, όπως και το γεγονός ότι βρίσκεται στο σπίτι του».Πάπας: Να καταργηθεί η θανατική ποινή σε κάθε της μορφή

Την κατάργηση της θανατικής ποινής σε κάθε μορφή της, νόμιμη και παράνομη, ζήτησε ο πάπας Φραγκίσκος κατά την διάρκεια συνάντησής του με μέλη του Διεθνούς Συνδέσμου Ποινικού Δικαίου.

Ο ποντίφικας, παράλληλα, τόνισε ότι «η ισόβια κάθειρξη δεν είναι άλλο από μια κεκαλυμμένη θανατική ποινή».

Ο Φραγκίσκος τάχθηκε υπέρ της αναζήτησης εναλλακτικών στην φυλάκιση ποινών, προχωρώντας και σε περαιτέρω κριτική: «υπάρχει η πεποίθηση ότι με έναν ενιαίο τρόπο τιμωρίας μπορούν να λυθούν ετερογενή κοινωνικά προβλήματα. Είναι σαν να θέλουν να μας δώσουν, όμως, το ίδιο φάρμακο για μια σειρά διαφορετικών ασθενειών», υπογράμμισε ο πάπας.

Ο Φραγκίσκος στιγμάτισε, επίσης, τον «επιπρόσθετο πόνο» που προκαλούν οι συνθήκες απομόνωσης τις οποίες συναντά, κανείς, όχι μόνον σε σωφρονιστικά ιδρύματα υψίστης ασφαλείας, αλλά και σε αστυνομικά τμήματα, ψυχιατρικά νοσοκομεία, κέντρα ταυτοποίησης μεταναστών ή κράτησης ανηλίκων.

Αναφερόμενος, παράλληλα στο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα της διαφθοράς, ο Φραγκίσκος υπογράμμισε ότι «οι ποινικές κυρώσεις είναι επιλεκτικές, αφού είναι σαν ένα δίχτυ στο οποίο πιάνονται μόνον τα μικρά ψάρια, ενώ τα μεγάλα περνούν».


Ο πάπας Χόρχε Μάριο Βεργκόλιο πρόσθεσε ότι «η διαφθορά που πρέπει να καταπολεμηθεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα είναι εκείνη που ζημιώνει την δημόσια διοίκηση και αυτή που προσπαθεί να παρεμποδίσει το έργο της δικαιοσύνης».

ΠΑΣΟΚ κατά Κωνσταντοπούλου για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά   Τη λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου ζητούν από τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη με επιστολή τους οι Π. Ρήγας – γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και Κ. Τριαντάφυλλος – κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του μικρότερου εκ των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων.
   Οι δύο πράσινοι βουλευτές προέβησαν στην κίνησή τους αυτή με αφορμή την τελευταία επίθεση που εξαπέλυσε η κα Κωνσταντοπούλου με στόχο τον κ. Τριαντάφυλλο, ότι δηλαδή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκμεταλλευόμενος διεθνή κοινοβουλευτική συνάντηση έκανε χρήση κονδυλίων της Βουλής για να κάνει δημόσιες σχέσεις, παραθέτοντας γεύμα σε νέους ηλικιακά βουλευτές άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
   «Η συκοφαντική δυσφήμιση προς το πρόσωπο του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ, ακολουθεί σειράς συκοφαντικών ομιλιών της συγκεκριμένης Βουλευτού, που κατ’ επανάληψη παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής, αγνοεί επιδεικτικά τις συστάσεις και προσβάλλει τον εκάστοτε Προεδρεύοντα» αναφέρουν οι κ. Ρήγας και Τριαντάφυλλος στην επιστολή τους και προσθέτουν στην προς τον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή τους:
   «Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι πρέπει στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής να συζητηθεί η συγκεκριμένη συνεχής, εκτός Κανονισμού και Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, συμπεριφορά, προκειμένου να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις για να προστατευθεί η τιμή και η υπόληψη των Βουλευτών, αλλά και η κοινοβουλευτική διαδικασία».  

Κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος για την υπόθεση χρηματισμού βουλευτών

Κατέθεσε ενώπιον του αντεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος διεξάγει την έρευνα για την υπόθεση εξαγοράς ψήφων στο πλαίσιο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος φέρεται να είπε: «ξέρω πρόσωπα και πράγματα, αλλά δεν μπορώ να τα αποδείξω».

Ελληνική application Νο 2 στις εκπαιδευτικές εφαρμογές του App Store


Πρωτοφανή απήχηση γνώρισε η εκπαιδευτική εφαρμογή Thinkrolls που λάνσαρε η ελληνική εταιρεία Αvokiddo. Έτσι, μέσα σε λίγες ημέρες από την κυκλοφορία της, η application κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία των εκπαιδευτικών εφαρμογών του App Store, ενώ επίσης "σκαρφάλωσε" στην 3η θέση των εφαρμογών για παιδιά.
Εντυπωσιακή είναι επίσης η επίδοσή της στο σύνολο των application που υπάρχουν στο αμερικανικό App Store, καθώς βρίσκεται στην 16η θέση ανάμεσα σε 1,2 εκατομμύρια apps.
Η εφαρμογή προωθείται και στην κεντρική σελίδα (home page) του Αμερικάνικου App Store, στα 'Best New Apps' καθώς και στα App Store όλων των χωρών ανά τον κόσμο (Επιπλέον σε top banners στην κατηγορία Kids και 5 & Under στη Αμερική, ολόκληρη την Ευρώπη, Ασία, Καναδά και Αυστραλία).
Το Thinkrolls είναι η τέταρτη application που ανέπτυξε η Αvokiddo, μέσα στα δύο χρόνια της λειτουργίας της. Η εταιρεία ειδικεύεται στη δημιουργία εκπαιδευτικού λογισμικού  για παιδιά ηλικίας 3-9. 

Οι προτάσεις του ΣΕΒ στο Επιχειρηματικό Forum Ευρώπης - Ασίας    Ο ΣΕΒ συμμετείχε στις εργασίες του Επιχειρηματικού Forum Ευρώπης - Ασίας (Asia - Europe Business Forum) που διοργανώθηκε στις 15 & 16 Οκτωβρίου, στο Μιλάνο, από τη BUSINESS EUROPE και τον Ιταλικό Σύνδεσμο της CONFIDUSTRIA, στο πλαίσιο της αντίστοιχης Συνόδου Κορυφής, υπό την Ιταλική Προεδρία, με τη συμμετοχή σημαντικών πολιτικών ηγετών από τις δύο ηπείρους. 
     Η Ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα κατέθεσε σειρά προτάσεων πολιτικής, με στόχο τη βελτίωση και περαιτέρω εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των Ευρωπαϊκών οικονομιών και των ανερχόμενων οικονομιών της Ασίας στους τομείς του Εμπορίου, της Ενέργειας, των Υποδομών και των Δικτύων Διασύνδεσης των δύο ηπείρων. 
     Ασκήθηκε σημαντική πίεση προς τις πολιτικές ηγεσίες, προκειμένου να επιταχύνουν την οριστικοποίηση Συμφωνιών Ελεύθερου Εμπορίου (free trade agreements), μεταξύ των Ευρωπαϊκών και Ασιατικών οικονομιών, οι οποίες υπολογίζεται ότι μπορούν να προσθέσουν 2 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας. 
    Παράλληλα, ο ΣΕΒ κατέθεσε στη BUSINESS EUROPE τις προτάσεις του για την αξιοποίηση του επενδυτικού πακέτου των 300 δις ευρώ του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, προκειμένου οι πόροι αυτοί να κατευθυνθούν σε τομείς και επενδύσεις, που θα ενισχύσουν την καινοτομία και την εξωστρέφεια της Ελληνικής οικονομίας, όπως είναι η ενέργεια, το περιβάλλον, οι μεταφορές, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, τα νέα υλικά, τα τρόφιμα και τα φάρμακα.  
    Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒ έθεσε ως κρίσιμους παράγοντες υλοποίησης του πακέτου Γιουνκέρ την προώθηση των φορολογικών κινήτρων από τις απευθείας χρηματοδοτήσεις, τη δυνατότητα ευρύτερης χρήσης των εργαλείων αναδιάρθρωσης και υποστήριξης της εξωστρέφειας και από μικρές και από μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και την ενεργό συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην παρακολούθηση της αξιοποίησης των πόρων των Ευρωπαϊκών Ταμείων και της EIB (European Investment Bank).  
Ακόμη, ο ΣΕΒ πρότεινε την αναγνώριση της δυνατότητας ευελιξίας στη χρήση των πόρων από τις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση, όπως η Ελλάδα, τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα μέχρι να αποκατασταθεί η κανονικότητα στη λειτουργία της οικονομίας και των αγορών.   

Δείτε πότε και πού το Internet πέφτει για... ύπνο!


 Καλιφόρνια 
Αμερικανοί ερευνητές μελέτησαν για διάστημα δύο μηνών την «κίνηση» στο Διαδίκτυο σε πλανητικό επίπεδο. Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα της μελέτης τους ήταν ότι σε κάποιες περιοχές της Γης το Internet ποτέ δεν... κοιμάται ενώ σε κάποιες άλλες «ξεκουράζεται» τις νυχτερινές ώρες για να επανέλθει δυναμικά την επόμενη μέρα. Οι ΗΠΑ, πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η Ινδία και η Ανατολική Ασία είναι οι περιοχές που παραμένουν συνδεδεμένες στον κυβερνοχώρο καθόλη την διάρκεια του 24ωρου ενώ οι περισσότερες περιοχές της Αφρικής, της Ρωσίας και της Αυστραλίας συνδέονται στο Internet κυρίως στη διάρκεια της ημέρας. Οι ερευνητές έφτιαξαν μάλιστα και ένα εντυπωσιακό animation που δείχνει τη δραστηριότητα στο Internet στον πλανήτη κατά τη διάρκεια της νύχτας.  


Δείτε ένα συγκεντρωτικό γράφημα με όλες τις ΜΕΓΑΛΕΣ ταινίες που περιμένουμε!Ο Dylan Todd, ένας γραφίστας του Comics Alliance, ασχολήθηκε και δημιούργησε ένα πολύ χρήσιμο γράφημα, που συγκεντρώνει όλες τις μεγάλες franchise-ταινίες που μπορούμε να περιμένουμε τα προσεχή χρόνια.

Αλλάζει το Inbox του Gmail!Νέα εφαρμογή για τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων του Gmail, ετοιμάζει η Google. Η αμερικανική εταιρεία λογισμικού και διάσημη μηχανής αναζήτησης στο διαδίκτυο Google, ετοιμάζει μια νέα εφαρμογή για τη διαχείριση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Gmail.

Η τελευταία ελληνική εφημερίδα της Τουρκίας ξέρει προσωπικά έναν-έναν τους 600 συνδρομητές της!

Στα βρώμικα υπόγεια ενός μικρού εκδοτικού οίκου στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, πέντε δασύτριχοι άντρες διπλώνουν  μια τετρασέλιδη καθημερινή εφημερίδα, ενώ ένας έκτος που φορά φανελάκι και σορτς χειρίζεται το θορυβώδες πιεστήριο. Οι άντρες, όλοι τους Τούρκοι, δεν μπορούν να διαβάσουν την εφημερίδα, και δεν καταλαβαίνουν ούτε λέξη - εξάλλου είναι στα ελληνικά. 

Σε λίγο θα παραδώσουν και τα 600 αντίτυπα της "Απογευματινής" που κυκλοφορούν καθημερινά - σχεδόν ένα αντίτυπο για κάθε μία απ' τις ελληνικές εφημερίδες που έχουν απομείνει στην Τουρκία.   

Τρεις από τους άντρες μοιράζουν τη συγκεκριμένη εφημερίδα για 30, 50 και 60 χρόνια αντίστοιχα. Ο Sebahattin Esen, 56 ετών, αξύριστος με ζεστό χαμόγελο, λέει ότι νιώθει σα να είναι κανονικό μέλος της ελληνικής κοινότητας. "Συχνά μπαίνω στο σπίτι, πίνουμε καφέ και πιάνουμε την κουβέντα".

 Αυτή την εποχή του χρόνου, πολλοί απ' τους -κυρίως ηλικιωμένους- Έλληνες κατοίκους της Πόλης βρίσκονται στις καλοκαιρινές τους οικίες, στο κοντινό νησί Πρίγκηπος, όπου δεν επιτρέπονται τα αμάξια.  

“Το να μοιράζεις την εφημερίδα στα νησιά είναι δύσκολο, επειδή έχουν και λόφους - χρειάζεσαι άμαξα με άλογο!" λέει ο Esen. "Κι όλα αυτά για μια εφημερίδα που κοστίζει  50 kurus [20 λεπτά του ευρώ]. Όμως επειδή χάρη στις υπηρεσίες μας οι αναγνώστες μας εκτιμούν, δεν πληρωνόμαστε για την εφημερίδα. Μας δίνουν όσα λεφτά θέλουν και αισθάνονται πως αξίζουμε".   

Ο κάποτε μεγάλος ελληνικός πληθυσμός της Τουρκίας, τώρα βρίσκεται στα όρια της εξαφάνισης, εξαιτίας των πολιτικών καταπίεσης που τους απομάκρυναν απ' τη χώρα τον 20ο αιώνα. Κι η Απογευματινή, που δεν έχει πια πολλούς αναγνώστες, κινδυνεύει να κλείσει.


Είναι 11 το πρωί, ώρα παράδοσης. Πηγαίνω μαζί με τον Mustafa Yorukcayir στην περιοχή Cihangir, (ιστορική ελληνική γειτονιά που τώρα φιλοξενεί κυρίως μέτοικους, καλλιτέχνες και διανοούμενους. Περνάμε τις τεράστιες μαρμάρινες κολώνες του Ζωγράφειου Λυκείου Αρρένων που μετράει 120 χρόνια ζωής και είναι ένα απ' τα τελευταία ελληνικά σχολεία στην Τουρκία. Ο Yorukcayir παραδίδει εφημερίδες σε μερικούς βλοσυρούς γκριζομάλληδες. Τώρα πια διαβάζουν την εφημερίδα για να πληροφορηθούν τους θανάτους στην ελληνική κοινότητα... Μια ηλικιωμένη γυναίκα βγάζει το κεφάλι της από ένα παράθυρο του δευτέρου ορόφου και κατεβάζει ένα καλάθι. 

Ο Yorukcayir, βάζει μέσα την εφημερίδα κι η γυναίκα την τραβά πάνω. Η διαδρομή τελειώνει στον γιγάντιο θόλο της ορθόδοξης εκκλησίας Αγία Τριάδα (134 χρόνια ζωής) κοντά στην Πλατεία Ταξίμ. Μαύρα σημάδια στα γύρω κτίρια έχουν παραμείνει -επίτηδες- για να θυμίζουν το κυβερνητικό πογκρόμ του 1955 κατά το οποίο Τούρκοι εθνικιστές προσπάθησαν να κάψουν την εκκλησία.   

Συναντώ τον εκδότη της Απογευματινής, τον 75χρονο Μιχαήλ Βασιλειάδη στο διαμέρισμά του στη γειτονιά Kurtulus που κάποτε ήταν γνωστή ως Μικρή Αθήνα. Ο χιουμορίστας δημοσιογράφος έχει μια μικρή γκρι αλογοουρά και σκανταλιάρικο βλέμμα. Καθόμαστε στο μικρό σαλόνι του, και κοιτώ τις παλιές φωτογραφίες της Πόλης στους τοίχους.   Ο Βασιλειάδης μου λέει ότι η εφημερίδα και οι Έλληνες της Τουρκίας (οι "Ρωμιοί") είναι το ένα και το αυτό. “Υπήρχε μια γυναίκα που έδωσε το κλειδί της σε έναν απ' τους υπαλλήλους μας που μοίραζαν την εφημερίδα. Αν δεν ήταν σπίτι, αυτός ξεκλείδωνε την πόρτα, άφηνε την εφημερίδα μέσα, και έφευγε ξανακλείνοντας την πόρτα. Τόσο στενή είναι η σχέση της Απογευματινής με τους Ρωμιούς."   

Τονίζει, με χιούμορ, ότι η εφημερίδα θα έπρεπε να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως η μοναδική της οποίας η αναλογία του αναγνωστικού της κοινού και του κοινού στο οποίο απευθύνεται είναι σχεδόν 100%. Παρ' όλα αυτά, τα 600 αντίτυπα που πουλά τώρα, δεν είναι τίποτα μπροστά στα 30.000 φύλλα που πουλούσε στο ξεκίνημά της η Απογευματινή, τις δεκαετίες του 1920 και του 1930. Ήταν η δεύτερη παλιότερη εφημερίδα της Τουρκίας, με 20 εργαζόμενους, είχε τα δικά της πιεστήρια στο κεντρικό γραφείο της, και στις καλές εποχές ήταν η πιο πολυδιαβασμένη εφημερίδα ολόκληρης της χώρας.

Σήμερα, η εφημερίδα φυτοζωεί, χάρη στη σύνταξη του Βασιλειάδη και τα λίγα μετρητά που δίνουν οι συνδρομές, οι δωρεές, οι νεκρολογίες που δημοσιεύει και οι ανακοινώσεις της εκκλησίας. Δεν έχει κέρδη, η Απογευματινή είναι ζημιογόνα.  

Κάποια μέρα, ο Μηνάς θα αναλάβει την εφημερίδα απ' τον πατέρα του, αλλά φοβάται ότι δεν θα έχει βοήθεια σ' αυτό το έργο. “Δε νομίζω ότι έχω άλλη επιλογή. Δεν θέλω να αφήσω την εφημερίδα να κλείσει. Θα συνεχίσω, και θα γίνω ο εκδότης της, αν χρειαστεί. Θα είναι λίγο αστείο βέβαια, θα είμαι μονάχα εγώ, και κανείς άλλος... 


Οδηγούμε το ανανεωμένο Audi A6

Έχουν περάσει 3 χρόνια από την παρουσίαση του A6 και, 500.000 πωλήσεις μετά, η Audi αποφάσισε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για μια ανανέωση, που μπορεί να είναι στα σημεία σε ό,τι αφορά το σχεδιαστικό μέρος, αλλά κρύβει μια ολοκαίνουργια γκάμα κινητήρων.
Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ο αγοραστής θα βρει το ανανεωμένο σύστημα multimedia MMI, με πολλές πρόσθετες δυνατότητες και δυνατό επεξεργαστή, ενώ τεχνική πρωτιά αποτελούν τα ελατήρια στην ανάρτηση που, σε κάποιες εκδόσεις, είναι κατασκευασμένα από GFRP (Glass Fibre Reinforced Plastic) και εξοικονομούν 40% του βάρους ενός συμβατικού ελατηρίου.
Βασικοί κινητήρες, που αφορούν άμεσα την ελληνική αγορά, είναι ο νέος 1.8 TFSI των 190 ίππων (320 Nm ροπής) και ο δίλιτρος TDI με τον κωδικό ultra σε δύο εκδοχές: μία με 150 και μία με 190 ίππους. Οι τρεις αυτές εκδόσεις είναι και οι μόνες που συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων (προαιρετικά 7τάχυτο S tronic), καθότι οι πιο ισχυρές εκδόσεις θα έχουν αποκλειστικά αυτόματη μετάδοση. Παρότι το ενδιαφέρον για αυτές είναι μάλλον θεωρητικό, να αναφέρουμε ότι η γκάμα περιλαμβάνει επίσης, τον 2.0 TFSI των 252 ίππων, έναν τρίλιτρο TFSI με 333 ίππους και τον επίσης τρίλιτρο clean diesel TDI με 218 ή 272 ίππους. Ο τελευταίος προσφέρεται και σε ειδική έκδοση με 326 ίππους, αποκλειστικά με 4κίνηση quattro και κιβώτιο Tiptronic 8 σχέσεων. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκονται οι εκδόσεις S6 (450 ίπποι) και RS6 (αποκλειστικά Avant με 560 ίππους) με τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 των 4 λίτρων.
Η διάθεση του νέου Audi A6 στη χώρα μας θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στη Γερμανία το 1.8 TFSI εκκινεί από τα 38.400 ευρώ και το 2.0 TDI των 150 ίππων από τα 39.000 ευρώ._Σ.Λ.


 

http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=12&art_id=16810

Περήφανοι!

Τα παιδιά μας είναι εδώ, και όσο αυτά δημιουργούν, μπορούμε να ελπίζουμε για το μέλλον. Η ομάδα του Formula Student του Πανεπιστημίου Πατρών, κατέκτησε την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό της Τσεχίας και εμείς παρευρεθήκαμε στην σεμνή γιορτή-παρουσίαση τους, στον πάντα φιλόξενο χώρο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου.
Εδώ βρίσκεται η ουσία λοιπόν και όλο το «μυστικό». Το οποίο μόνο μυστικό δεν θα έπρεπε να είναι. Νεαρά παιδιά, γεμάτα από ενθουσιασμό, ταλέντο, γνώσεις και μεράκι, κατάφεραν να καλύψουν την απουσία πολλών... που θα έπρεπε να δώσουν το παρόν στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, και ταυτόχρονα να μοιραστούν μαζί μας την χαρά τους για την τεράστια αυτή επιτυχία στην Τσεχία. Συγκεκριμένα, στις 7-10 Αυγούστου, η ομάδα, αν και συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία της, κατάφερε να κερδίσει την συνολική κατάταξη μεταξύ συμμετοχών από πανεπιστήμια της Γερμανίας, Αυστρίας, Αγγλίας, Τσεχίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών ενώ συνολικά επικράτησε σε πέντε από τις οκτώ επιμέρους κατηγορίες, σαρώνοντας τα βραβεία και κερδίζοντας όλα τα δυναμικά αγωνίσματα!

Στην ομάδα συμμετέχουν φοιτητές κυρίως του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών αλλά και τμημάτων όπως Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Οικονομικών Επιστημών, Επιστήμης Υλικών και Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Εδώ και δύο περίπου χρόνια στο Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Πανεπιστημίου Πατρών με διευθυντή τον καθηγητή Γεώργιο Χρυσολούρη, έχει ξεκινήσει μια πρωτοποριακή για τα Ελληνικά δεδομένα προσπάθεια δημιουργίας ενός ηλεκτροκίνητου μονοθεσίου υψηλών επιδόσεων, σχεδιασμένου και κατασκευασμένου αποκλειστικά από προπτυχιακούς φοιτητές! Σκοπός η συμμετοχή στους διεθνείς διαγωνισμούς Formula Student και η διάκριση, όπως η συγκεκριμένη, αλλά πάνω από όλα η μάθηση μέσα από την πράξη.
 
110 ίπποι και 76,5 χλγμ. ροπής
Η ισχύς του μονοθεσίου ξεπερνά τους 110 ίππους και τα 76 κιλά ροπής, ενώ κάνοντας χρήση προηγμένων τεχνολογιών παραγωγής και υλικών, το βάρος βρίσκεται στα 235 κιλά. Το πλαίσιο όπως και τα ψαλίδια της ανάρτησης είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ γίνεται και εκτεταμένη χρήση αλουμινίου αεροπορικού τύπου. Στην «καρδιά» του μονοθεσίου βρίσκεται ο ηλεκτροκινητήρας που δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ η ενέργεια παρέχεται από μια συστοιχία κελιών πολυμερών λιθίου. Το σύστημα διαχείρισης της μπαταρίας έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από μέλη της ομάδας, ενώ ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την διάρκεια της πέδησης μειώνει την συνολική κατανάλωση. Σε συνδυασμό με το νέο αεροδυναμικό πακέτο το μονοθέσιο είναι ικανό να αναπτύξει 2g πλευρικής επιτάχυνσης, ενώ το 0-100 έρχεται σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα! Το σύστημα πέδησης αποτελείται από 4πίστονες δαγκάνες φρένων σε όλους τους τροχούς. Τα παραπάνω συμπληρώνονται και από ένα εκτεταμένο σύστημα αισθητήρων και καταγραφής δεδομένων με δυνατότητα ασύρματης μετάδοσής τους σε πραγματικό χρόνο, ώστε να ελέγχονται οι παράμετροι λειτουργίας και η κατάσταση του μονοθεσίου.
Συμβαδίζοντας με την τάση του μέλλοντος για ακόμα μεγαλύτερη απόδοση και οικονομία ενέργειας, αλλά και με το πνεύμα των διαγωνισμών Formula Student που προωθούν την καινοτομία, η ομάδα πήρε μια δύσκολη απόφαση και εγκατέλειψε τους κινητήρες εσωτερικής καύσης που προτιμούν οι περισσότερες ομάδες του διαγωνισμού. Η κίνηση ενείχε ρίσκο λόγω της έλλειψης σχετικής εμπειρίας, το αποτέλεσμα όμως δικαίωσε την ομάδα, που μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται πως κατασκεύασε το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα υψηλών επιδόσεων στην Ελλάδα.


Τι είναι οι διαγωνισμοί Formula Student
Απευθύνονται σε φοιτητές πολυτεχνικών σχολών και ο σκοπός είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή μονοθεσίων, λειτουργώντας ως κατηγορία υπό κλίμακα της Formula 1. Δεν περιέχουν μόνο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στατικό, κατά το οποίο η ομάδα βαθμολογείται στο σχεδιασμό και την κατασκευή του μονοθέσιου, το κόστος του, καθώς και την ικανότητα να παρουσιάσει ένα ικανοποιητικό επιχειρηματικό πλάνο για την παραγωγή του. Δίνεται έτσι η ευκαιρία στα μέλη της ομάδας να γνωρίσουν σε βάθος το αντικείμενο ενασχόλησης τους και να αποκτήσουν άμεση κι έμπρακτη επαφή με ένα ευρύ φάσμα της επιστήμης, που θα συμπληρώσουν την θεωρητική γνώση τους.


Η ομάδα
Αθηναίος Δημήτρης, Αλεξόπουλος Χαράλαμπος, Αρβανιτόπουλος Αναστάσιος, Αυγερίδης Βασίλης, Γιαννιόδης Ευάγγελος, Γοργοράπτης Κωνσταντίνος, Γουγής Θανάσης, Γούλας Ευάγγελος, Γουλιερμή Κωνσταντίνα, Δημάκη Ελένη, Δημητρόπουλος Νικόλαος, Καρακατσάνης Ηλίας, Κατσαρός Αντώνιος, Καυκάς Άγγελος, Κώτσης Ιωάννης, Λαμπρόπουλος Δημήτρης, Μακρής Πέτρος, Μότση Κατερίνα, Μουτσομπέγκα Ελλη, Μπαρής Κωσταντίνος, Μπαρής Παναγιώτης, Μπεκιάρης Θοδωρής, Μπίκας Χαρίσης, Νταρμά Ευγενία, Ξυθάλης Σωτήρης, Παγάνη Λυδία, Παρασκευοπούλου Κωσταντίνα, Σαράντη Ναταλία, Σενής Ευάγγελος, Σιάγγας Γιώργος, Σουρτζίνος Φραγκίσκος, Σπηλιόπουλος Διονύσης, Σταυρίδης Ιωάννης, Σύρπας Παναγιώτης, Σχοινοχωρίτης Παναγιώτης, Φουρτάκας Κωνσταντίνος, Φουρτάκας Νικόλαος.
 
Εμείς θα είμαστε μαζί τους, όπως φυσικά και σε κάθε άλλη ανάλογη προσπάθεια, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αποτελούν το μέλλον μιας χώρας που περνάει πολύ δύσκολες στιγμές και χρειάζεται πολύ τα παιδιά της!_Μ. Σαλ.
 http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=3&art_id=16811

H μυθική περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι ένας μύθος....και τίποτε άλλο

Ισχυρή πτώση -66% σημειώνουν τα έσοδα της Εκκλησίας της Ελλάδας - Το 2008 έφθαναν τα 19,6 εκατ. ευρώ και μειώθηκαν σε 7.6 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2013

Πλούσια.... χάρη στο φιλανθρωπικό της έργο είναι σήμερα η Εκκλησία της Ελλάδος και όχι για την περιουσιακή της κατάσταση η οποία να σημειωθεί λεηλατήθηκε από το ίδιο του κράτος στο πέρασμα των χρόνων. 

Η …μυθική της περιουσία είναι ένας μύθος και τίποτε περισσότερο.
Το ελληνικό κράτος προχώρησε σε εξαγορά της εκκλησιαστικής περιουσίας για την αποκατάσταση ακτημόνων καλλιεργητών και ακτημόνων μικρών κτηνοτρόφων με νόμο που ψήφισε η Βουλή του 1952. 

Το κράτος απέκτησε βοσκοτόπια συνολικής έκτασης 601.544 στρεμμάτων.
Επίσης οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις μαζί με τα ελαιόδεντρα θα ξεπερνούσαν τα 141.333 στρέμματα και 32.043 αγροληπτικών και εμφυτευτικών κτημάτων.

Με την ίδια νομοθεσία τα μοναστήρια παρεχώρησαν στο Δημόσιο αγρούς συνολικής έκτασης 1015,146 στρεμμάτων και βοσκοτόπια συνολικής έκτασης 169.160 στρεμμάτων.
Η εξαγορά της εκκλησιαστικής περιουσίας έφθανε τα 97.601.000.000 δραχμές το 1952 και θα ελάμβανε το ποσό των 15 δισεκατομμυρίων σε τρείς δόσεις και αστικά ακίνητα.
Η συμφωνία δεν τηρήθηκε από το ελληνικό κράτος και η δικαιολογία που διατυπώθηκε ήταν ότι ο αριθμός των στρεμμάτων ήταν μικρότερος σε σχέση με την αρχική συμφωνία. 

«Η Εκκλησία της Ελλάδος έλαβον τίποτε πέραν της αχαριστίας» , όπως αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδ
ος Ιερώνυμος στο βιβλίο του με τίτλο η Εκκλησιαστική Περιουσία και Μισθοδοσία του Κλήρου.
Το θέμα δεν αντιμετωπίστηκε ούτε στην περίοδο της επτάχρονης δικτατορίας η οποία αρκέστηκε μόνο στην αναβάθμιση των κληρικών.
Οι κληρικοί χαρακτηρίστηκαν δημοσίου υπαλλήλοι το 1909 αλλά το νομικό καθεστώς ολοκληρώθηκε το 1964. 

Σήμερα ο συνολικός τους αριθμός ανέρχεται σε 8200. 

Η τελευταία επιδρομή κατά της εκκλησιαστικής περιουσίας έγινε τον Μάιο του 1987 ενώ η πρώτη σημειώθηκε επί Βασιλιά Όθωνα καταρτίζοντας διάταγμα του 1833 με οποίο χάθηκε μεγάλο μέρος της μοναστηριακής περιουσίας και πέρασε στο κράτος.

Σήμερα τα έσοδα κατρακυλούν ενώ οι φόροι εκτινάχθηκαν στα ύψη.
Στα συσσίτια σαν άλλος ζητιάνος είναι πολύ πιθανό να βγει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αφού τα έσοδα πέφτουν ενώ τα έξοδα παραμένουν σταθερά και οι φόροι τετραπλασιάστηκαν προς το κράτος. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρει ένα περιστατικό που αποκαθηλώνει το μύθο γύρω από την εκκλησιαστική περιουσία αλλά και τι λένε ακόμη και κυβερνητικοί παράγοντες.
«Ένα τηλεοπτικό συνεργείο της Γαλλίας τον επισκέπτεται και η πρώτη φράση που του λέει ο δημοσιογράφος ήταν ότι έρχονταν από το υπουργείο του είπαν ότι εάν η Εκκλησία προσέφερε τα σημερινά διαθέσιμα χρήματά της αρκούσαν και μόνον αυτά να καλύψουν το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας» 

Γιατί δεν το επιχειρείτε ρωτά ο δημοσιογράφος ;
Το περιστατικό αυτό ίσως ήταν μια ευκαιρία για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος να γράψει βιβλίο για την περιουσία που δεν υπάρχει αλλά και για τις λεηλασίες που έχει υποστεί από το κράτος. 

Το www.bankingnews.gr ρίχνει φως στα άδεια ταμεία της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Οι αριθμοί αποκαλύπτουν την αλήθεια και τη δυσχερή οικονομική θέση που έχει περιέλθει Ο Κεντρικός Οικονομικός Οργανισμός της Εκκλησίας που είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί ένα «θαύμα» ή στην καλύτερη περίπτωση μια πιο φιλική κυβέρνηση για να μη χρεοκοπήσει !

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια.
Βουτιά 66% σημειώνουν τα έσοδα της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Το 2008 έφθαναν τα 19,6 εκατ. ευρώ και μειώθηκαν σε 7.6 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2013.
Το 2014 εκτιμάται ότι θα πέσουν στα επίπεδα των 6 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι τα έσοδα προέρχονται κυρίως από τα μισθώματα ακινήτων τα οποία μειώθηκαν στα επίπεδα του 50%.

Ακίνητα
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες 227 ακίνητα είναι μισθωμένα στην περιοχή της Αθήνας και 148 στη Θεσσαλονίκη.
Ωστόσο 60 ακίνητα παραμένουν άδεια στην Αθήνα και 37 στη Θεσσαλονίκη.
Οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες εκτός των χαμηλών εσόδων έχουν κακοπληρωτές και φέσια που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Οι φόροι
Η Εκκλησία ήταν ο καλύτερος «πελάτης» της εφορίας αλλά λόγο της οικονομικής κρίσης πληρώνει με δόσεις τους φόρους.
Το 2008 είχε καταβάλει 690.000 ευρώ σε φόρους.
Οι αναλογούντες φόροι εκτινάχθηκαν στα 2.470.000 εκατ ευρώ το 2011 καθώς φορολογήθηκαν τα ενοίκια και θεσμοθετήθηκε το χαράτσι που μετεξελίχθηκε σε ΕΝΦΙΑ.
Το 2012 το ύψος των φόρων ανήλθε σε 2.270.000 ευρώ και το 2013 έπεσαν σε 1.640.000 ευρώ διότι αυξήθηκε ο αριθμός των άδειων ακινήτων. Την ίδια στιγμή μειώθηκε και η αξία των μισθωμάτων.
Ποιοι δεν πληρώνουν φόρους στο κράτος.
Ο νόμος 4223 που καθιερώνει τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων στο άρθρο 3 προβλέπει ποιοι δεν θα πληρώσουν τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.
Μεταξύ αυτών που απαλλάσσονται από την καταβολή του φόρου είναι τα ΝΠΙΔ που δεν εντάσσονται στους φορείς της γενικής κυβέρνησης , μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ιδιοχρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκπλήρωση μορφωτικού , εκπαιδευτικού φιλανθρωπικού και κοινωφελούς σκοπού ή παραχωρούνται δωρεάν στο Δημόσιο.
Από το φόρο εξαιρούνται και οι Ιερές Μονές του Αγίου Όρους.
Φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας
Μόνο το 2013 διατέθηκε το ποσό των 110 εκατ. ευρώ και προήλθε από 700 ιδρύματα.
Σε καθημερινή βάση διανέμονται καθημερνά 150.000 μερίδες φαγητού από τις ενορίες όλης της Ελλάδος.

Υποσημείωση

Για να αποδοθεί η πραγματικότητα ως έχει η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει περιουσία όπως η πλειοψηφία υποστηρίζει.
Ωστόσο τα μοναστήρια έχουν περιουσία σε ακίνητα κυρίως αλλά τα μοναστήρια είναι αυτοδιοικούμενα....


Νικος Θεοδωροπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Νέα ανακάλυψη για τη θεραπεία εγκεφαλικών

Μια νέα ανακάλυψη Αυστραλών επιστημόνων, που θα συνίσταται σ' ένα απλό τρύπημα στο δάχτυλο, ενδέχεται να βοηθά τους γιατρούς να κάνουν ακριβή διάγνωση αναφορικά με τον χρόνο που συμβαίνει το εγκεφαλικό και μ' αυτόν τον τρόπο να ανοίγουν την πόρτα για θεραπευτική αγωγή.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη διάσωση ατόμων που έχουν υποστεί εγκεφαλικό είναι η άγνοια της χρονικής στιγμής που συνέβη, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. 

Περίπου το 20% των ασθενών, όταν συνέλθουν δε γνωρίζουν καν ότι υπέστησαν εγκεφαλικό, ενώ ένα ποσοστό περίπου 15% δεν είναι βέβαιοι ότι υπέστησαν εγκεφαλικό, δεδομένου ότι τα συμπτώματα είναι συχνά ακαθόριστα.

Η νέα μέθοδος εντόπισης της ακριβούς ώρας που συνέβη το εγκεφαλικό, αυξάνουν τις πιθανότητες του ασθενούς για ανάρρωση κατά 30%. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το νέο εργαλείο εντόπισης της χρονικής στιγμής που συνέβη το εγκεφαλικό, θα βρίσκεται σε ψυγείο των ασθενοφόρων.

http://www.nooz.gr/science/nea-anakalupsi-gia-apotelesmatiki-8erapeia-egkefalikon

‘Eμπολα: Παρασκευάστηκε ορός που θα σταλεί στη δυτική Αφρική

Επιστήμονες παρασκεύασαν ορό από ασθενείς που ανάρρωσαν από τον ιό Έμπολα. Ο ορός αναμένεται να αποστaλεί τις επόμενες εβδομάδες στη δυτική Αφρική.

Ορός που παρήχθη από το αίμα ασθενών που ανάρρωσαν από τον ιό ‘Εμπολα μπορεί ενδεχομένως να είναι διαθέσιμο εντός εβδομάδων για αποστολή στη Λιβερία, μια από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Μιλώντας στη Γενεύη, η Dr Marie Paule Kieny, του Π.Ο.Υ, δήλωσε ότι προχωρά γρήγορα η εργασία για την παρασκευή φαρμάκων και εμβολίων ώστε να είναι έτοιμα τον Ιανουάριο.

Εκτιμάται ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρχουν δομές στη Λιβερία που θα συλλέγουν το αίμα και θα το επεξεργάζονται προς χρήση.

Δεν είναι ακόμα σαφής η ποσότητα που θα είναι διαθέσιμη και αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

Αν ένας άνθρωπος έχει πολεμήσει με επιτυχία τη νόσο σημαίνει ότι ο οργανισμός του έχει μάθει πώς να πολεμά τον ιό και θα έχει αντισώματα στο αίμα του που θα μπορούν να επιτεθούν στον ‘Εμπολα.

Στη συνέχεια, γιατροί μπορούν να λάβουν δείγμα αίματος και να το μετατρέψουν σε ορό ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπευτική αντιμετώπιση άλλων ασθενών.

Σπείρα με εταιρία-«βιτρίνα» στη Θεσσαλονίκη εξαπάτησε 17 επιχειρήσεις

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις απάτης, σε βάρος τεχνικών, μεταφορικών και άλλων εταιριών.

ΤΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΝΦΟΡΝΤ

Η μη ελεγχόμενη εξουσία μπορεί να διαφθείρει; Η καταπίεση είναι δυνατόν να γεννήσει βία; Το 1971 το τμήμα ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ με επικεφαλή τον καθηγητή Φίλιπ Ζιμπάρντο διεξήγαγε ένα πείραμα (Stanford Prison Experiment) ερευνώντας τις ψυχολογικές επιπτώσεις που θα επέφερε η μετατροπή υγιών -σωματικά και ψυχολογικά- ατόμων σε φυλακισμένους και δεσμοφύλακες. Τα αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά.

Crossfit: Νέα μόδα ή η χαρά του φυσιοθεραπευτή;

Καθημερινά ακούω όλο και περισσότερους να μιλάνε για το crossfit, και σχεδόν όλοι θέλουν να δοκιμάσουν να το κάνουν. Επίσης ανοίγουν συνεχώς χώροι όπου με δύο κιβώτια, δύο κρίκους ενόργανης και δύο ολυμπιακές μπάρες θεωρούνται χώροι άθλησης για crossfit.

Πριν 8 χρόνια ζήσαμε κάτι παρόμοιο με το πολυδιαφημισμένο powerplate, το οποίο θα έφερνε επανάσταση στο χώρο του fitness και υποσχόταν οτι σε 20 λεπτά θα σε μεταμόρφωνε σε ότι είχες φανταστεί. Τελικά, όπως αρκετοί είχαμε προβλέψει τότε, ήταν μιαμόδα που ήρθε και έφυγε, αφήνοντας πίσω του πολλές κακές συνέπειες για αρκετούς που το δοκίμασαν.

Έτσι και το crossfit, πιστεύω, ότι είναι άλλη μια μόδα που θα περάσει και δεν θα ακουμπήσει και μάλιστα σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα από το powerplate. Και αυτό διότι απευθύνεται σε πάρα πολύ μικρό και περιορισμένο κοινό, και όχι στον μέσο ασκούμενο. Τα μειονεκτήματά του είναι εύκολο να τα εντοπίσει κανείς ακόμα και με την πρώτη προπόνηση. Με ορατό το ενδεχόμενο του τραυματισμού ακόμα και από την πρώτη άσκηση, όλοι μπαίνουν να εκτελέσουν το ίδιο δύσκολο ασκησιολόγιο (πχ. Έλξεις στο μονόζυγο,επολέ,ζετέ,άλματα βάθους) χωρίς να έχουν καμία προηγούμενη παρόμοια προπονητική εμπειρία, και χωρίς να μπορούν οι περισσότεροι να εκτελέσουν έστω και μια σωστή, από τεχνικής πλευράς, επανάληψη της άσκησης.

Crossfit είναι μια μορφή αθλήματος που απευθύνεται σε αθλητές, και μάλιστα σε αθλητές δύσκολων αθλημάτων όπως η ενόργανη γυμναστική και η άρση βαρών. Σε καμία περίπτωση δεν απευθύνεται στα άτομα που συχνάζουν στα γυμναστήρια, δηλαδή στον μέσο ερασιτέχνη αθλούμενο.

Πιστεύω πως μια τέτοια προπονητική εμπειρία μόνο τραυματική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για όποιον την δοκίμαζε. Οι συνέπειές της θα ήταν μάλλον δυσάρεστες λόγω κάποιου τραυματισμού που σίγουρα θα αποκτούσε αργά ή γρήγορα με μαθηματική ακρίβεια, και σίγουρα θα του εξασφάλιζε ραντεβού με κάποιον φυσιοθεραπευτή για να αποκαταστήσει την ζημιά που έκανε στο σώμα του. Για να δικαιολογήσω και τον τίτλο του άρθρου θα σας πω πως και σε προσωπικές συζητήσεις με φίλους μου φυσιοθεραπευτές, μου έχουν παραδεχτεί μεταξύ σοβαρού και αστείου πως έχει αυξηθεί ο αριθμός των θεραπειών τους απο άτομα που κάνουν επικίνδυνα σπορ, και το πρώτο στην λίστα αυτή την εποχή είναι το crossfit.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί στο crossfit δεν ακολουθείται καμία προπονητική αρχή, και δεν υπάρχει εξατομίκευση σε σχέση με την μοναδικότητα του κάθε ατόμου που έχει πάει να γυμναστεί. Τα πάντα θυσιάζονται στο βωμό τουεντυπωσιασμού και του υπερβάλλοντα ζήλου που διέπει την όλη διαδικασία, η οποία απαιτείται ώστε να «μυηθεί» κάποιος στο πολύ δύσκολο και «δύσκαμπτο» ασκησιολόγιο του crossfit.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αποκαταστήσω μια παρερμηνεία που έχει γίνει με το crossfit και το crosstraining ή functional training. Μιλάμε για δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα που το μόνο κοινό που έχουν είναι το πρώτο συνθετικό του ονόματός τους. Το crosstraining ή functional training έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία, ακολουθεί πιστά τις βασικές προπονητικές αρχές, έχει ασκησιολόγιο για όλους και εκτελείται από επαγγελματίες πιστοποιημένους γυμναστές, με εμπειρία στο χώρο του fitness καισεβασμό στον ασκούμενο και τις ανάγκες του.
Νίκος Νικολαϊδης
Καθηγητής φυσικής αγωγής και personal trainer

ΠΗΓΗ : http://www.askisi.eu/sumvoules/686-crossfit-nea-moda-i-hara-tou-fisiotherapeuti


Ο Σαμαράς θα εκπροσωπήσει τον Αναστασιάδη στη Σύνοδο Κορυφής

 Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα εκπροσωπήσει στη Σύνοδο Κορυφής τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες της, λόγω της περιπέτειας της υγείας του.

Οι δέκα πιο επικίνδυνες συμμορίες του κόσμου!Η λέξη «συμμορία» χρησιμοποιείται για να δηλώσει μια ομάδα ανθρώπων που έρχονται μαζί για ορισμένες εγκληματικές ενέργειες ή άλλους αντικοινωνικούς σκοπούς.

EKTAKTO :Το πρώτο trailer του "Avengers: Age of Ultron"

Το πρώτο trailer του "Avengers: Age of Ultron" διέρρευσε στο Internet και μας αφήνει άναυδους.
Στο trailer βλέπουμε για πρώτη φορά τον Tony Stark(RDJ)  στο Hulkbuster να προσπαθεί να σταματήσει τον Hulk, πόλεις να καταστρέφονται(πάλι), την Scarlet Witch kai ton Quicksilver αλλά και τον Nick Fury να επιστρέφει ενώ είχε παραδώσει την θέση του στο Agents of Shield.


Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες από το trailer του «Avengers: Age of Ultron»!Μόλις πριν λίγες ώρες αναφέραμε ότι η Marvel ανακοίνωσε την ημερομηνία δημοσίευσης του πρώτου κανονικού trailer για την τελευταία της ταινία, «Avengers: Age of Ultron».

Τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας δείξουμε τις πρώτες εικόνες που διέρρευσαν και αποτελούν σκηνές από το video που θα δούμε στις 28 Οκτωβρίου. Προς το παρόν μπορούμε απλά να απολαύσουμε τον Ultron σε μία πιο κοντινή εικόνα αλλά και το μοναδικό HulkBuster του Tony Stark το οποίο μας προϊδεάζει ότι οι εκδικητές δεν θα έρθουν αντιμέτωποι μόνο με τον Ultron.Υποτροφία “David Stern”

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε ότι καθιερώνει από φέτος Αθλητική Υποτροφία με το όνομα “David Stern” προς τιμήν του άλλοτε Κομισάριου της Λίγκας. 
Ο David Stern είναι ο άνθρωπος που με τις κινήσεις του εκτόξευσε το ΝΒΑ, καταφέρνοντας να το κάνει δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Στα 30 χρόνια που βρέθηκε στην θέση του Κομισάριου του ΝΒΑ κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο που έβλεπε ο φίλαθλος κόσμος τη λίγκα. 
Όπως λοιπόν ανακοίνωσε επίσημα ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Adam Silver, το Συμβούλιο των Ιδιοκτητών αποφάσισε να καθιερώσει από φέτος την Αθλητική Υποτροφία ‘David Stern”, η οποία θα δίνεται σε υποσχόμενους φοιτητές που ασχολούνται με το αντικείμενο του Sports Management.
Η συγκεκριμένη υποτροφία θα δίνεται κάθε χρόνο στον/στην καλύτερο/η φοιτητή/τρια και θα έχει ύψος 30.000 δολαρίων (10.000 δολάρια για κάθε χρόνο που μένει μέχρι το τέλος των σπουδών του/της), ενώ θα παρέχεται και η δυνατότητα στον/στην φοιτητή/τρια να κάνει πρακτική εξάσκηση για έναν χρόνο στο πλευρό του David Stern! 
Το "Thurgood Marshall College Fund" (TMCF) θα είναι αυτό που θα επιβλέπει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προκρίνοντας τους φιναλίστ για την συγκεκριμένη υποτροφία.

Ποιες είναι οι ιδανικές χώρες για να γεράσεις!!

Νορβηγία και Σουηδία είναι οι καλύτερες χώρες για να γεράσει κανείς σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το διεθνές δίκτυο HelpAge International με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων.   

Η Ελλάδα βρίσκεται χαμηλά και συγκεκριμένα στην 73η θέση της διεθνούς κατάταξης-μεταξύ των 96 χωρών που περιλαμβάνει η λίστα και για τις οποίες υπήρχαν επαρκή διαθέσιμα στοιχεία.   

Η χώρα μας υποχώρησε κατά 15 θέσεις, υποχωρώντας από την 58η θέση που βρισκόταν το 2013. Την πρώτη δεκάδα των καλύτερων χωρών συμπληρώνουν κατά σειρά οι εξής: Ελβετία, Καναδάς, Γερμανία, Ολλανδία, Ισλανδία, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νέα Ζηλανδία. Στην τελευταία θέση βρίσκεται το Αφγανιστάν. Η Κύπρος είναι στην 34η και η Τουρκία στην 77η.   
Εισοδηματική ασφάλεια, υπηρεσίες υγείας, γενικότερο περιβάλλον είναι μεταξύ των κριτηρίων για την κατάταξη των χωρών. 

AEGEAN: «Κοντά στους Νέους», με δωρεάν εισιτήρια σε 500 φοιτητές!

Χάρη στο νέο πρόγραμμα, «Κοντά στους νέους», η Aegean προσφέρει δωρεάν μεταφορά σε συνολικά 500 νεοεισαχθέντες φοιτητές (250 για το 2013 και 250 για το 2014) για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους (4 ή 5 χρόνια ανάλογα με τη Σχολή).   

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα παρέχει δωρεάν μεταφορά 8 φορές τον χρόνο, μέσα από τα δρομολόγια της Aegean και της Olympic Air. Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε δύο φάσεις. 

Η α' φάση έχει ήδη ολοκληρωθεί από τον περασμένο Μάιο και έδωσε στην ευκαιρία σε 250 δικαιούχους πρωτοετείς φοιτητές από την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα να αποκτήσουν τα εισιτήρια ολόκληρης της φοιτητικής τους ζωής. Για τη β' φάση υπάρχει δυνατότητα αίτησης μέχρι τις 2 Νοεμβρίου.   

Αν μένεις σε περιοχές που εντάσσονται στην άγονη γραμμή (Αστυπάλαια, Ζάκυνθος, Ικαρία, Κάλυμνος, Κάσος, Καστελόριζο, Κύθηρα, Λέρος, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Σκιάθος, Σκύρος, Σύρος) ίσως είσαι εσύ ένας από τους 100 που θα πετάς δωρεάν. Επίσης, ακόμα 150 δωρεάν εισιτήρια θα διατεθούν σε 150 νεοεισαχθέντες φοιτητές από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ τώρα σε νέα συσκευασία με 24% λιγότερο πλαστικό!

Το αγαπημένο μας Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ της Coca-Cola Τρία Έψιλον καινοτομεί για ακόμη μια φορά παρουσιάζοντας τη νέα συσκευασία με 24% λιγότερο πλαστικό (PET ) με την οποία συμβάλλει ενεργά στη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων και του όγκου απορριμμάτων. 

Επιπλέον, ο ειδικός σχεδιασμός της συσκευασίας διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία της ανακύκλωσης για τον καταναλωτή δίνοντάς του τη δυνατότητα να ελαχιστοποιήσει τον όγκο της με μία μόνο κίνηση. Με τη νέα συσκευασία του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ η προστασία του περιβάλλοντος είναι στο χέρι όλων μας!   

Η νέα φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία είναι κομμάτι της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας του ΑΥΡΑ: Τα τελευταία έξι χρόνια, το ΑΥΡΑ υλοποιεί, μια σειρά δράσεων με βασικό άξονα την προστασία του περιβάλλοντος. Μέσω του προγράμματος «Κάποια δάση έχουν τη δική τους Αύρα», το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ έχει συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω πρωτοβουλιών και δράσεων όπως δενδροφυτεύσεις, καθαρισμός περιαστικών δασών, έργα προστασίας της βιοποικιλότητας. 

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ παράγεται στη μονάδα παραγωγής της Coca – Cola Τρία Έψιλον στο Αίγιο, όπου πραγματοποιήθηκε επένδυση ύψους 3 εκατομμυρίων Ευρώ για την αναβάθμιση τόσο του μηχανολογικού εξοπλισμού όσο και των κτιριακών εγκαταστάσεων. 

Η Coca – Cola Τρία Έψιλον, παράλληλα με τη συνεχή εξέλιξη των προϊόντων της, στηρίζει ενεργά την ελληνική κοινωνία μέσα από τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια αγγίζοντας το 85 % της επικράτειας.