ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Αντ. Σαμαράς: Πάνω από 500 εκατ. από το πλεόνασμα θα δοθούν σε 1 εκατομμύριο Έλληνες

Ποσό άνω των 500 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα θα δοθεί σε ένα εκατομμύριο Έλληνες με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, καθώς και στους ένστολους με μηνιαίους μισθούς κάτω των 1.500 ευρώ. Ένα μέρος του πλεονάσματος θα δοθεί, κατά τα συμφωνημένα, για αποπληρωμή του χρέους της χώρας.

Kατά 2.400 ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια μειώθηκαν τα έσοδα των ιταλικών νοικοκυριών

«Τα έσοδα των ιταλικών νοικοκυριών από το 2007 μέχρι το 2012 μειώθηκαν κατά 2.400 ευρώ», ένα ποσό υπερδιπλάσιο του αντίστοιχου μέσου όρου στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος μείωσης των εισοδημάτων των νοικοκυριών την ίδια περίοδο ανήλθε σε 1.100 ευρώ . 

Απελπιστική περίπτωση η Ελλάδα

«Συνεχίζεται ο κατήφορος της Γαλλίας και της Ιταλίας, ενώ η Ελλάδα παραμένει απελπιστική περίπτωση», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, παρατηρώντας σε άλλο σημείο ότι «οι δήθεν ζηλωτές των μεταρρυθμίσεων, Έλληνες έχουν φθάσει πάλι το 170% (σ.σ. Deutsche Welle: το ποσοστό του χρέους επί του ΑΕΠ)».

Το 3ο δάνειο και το "αόρατο" Μνημόνιο

Του Γιάννη Αγγέλη 
Η εικόνα είναι σαφής και δεν επιδέχεται «παρεμβάσεις» ή «αλλοιώσεις»: η Ευρωζώνημ, μέσω του EFSF, θα δρομολογήσει την έκδοση τρίτου δανείου που θα καλύψει το χρηματοδοτικό κενό της τριετίας 2014-2016. 

Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου

Την παραίτησή της από την έδρα της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ριχτεί, όπως είπε, στη μάχη διεκδίκησης της Περιφέρειας της Αττικής, κοινοποίησε η Ρένα Δούρου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των προτάσεων του Συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» σε ό,τι αφορά το ρυθμιστικό σχέδιο για την περιφέρεια. 

Προσφορές άνω των 3 δισ. ευρώ συγκεντρώνει μέχρι στιγμής η Τρ. Πειραιώς

Ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ οι μέχρι στιγμής προσφορές, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, που έχει συγκεντρώσει η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο του βιβλίου προσφορών που άνοιξε σήμερα το πρωί για την έκδοση τριετούς μη εξασφαλισμένου ομολόγου προτεραιότητας, με στόχο την άντληση 500 εκατ. ευρώ. 

Goldman Sachs - Το καλό και το… κακό σενάριο για το ελληνικό χρέος την επόμενη 10ετία


Goldman Sachs - Το καλό και το… κακό σενάριο για το ελληνικό χρέος την επόμενη 10ετίαΧρέος, αποπληθωρισμός και λιτότητα στην Ευρωζώνη και ειδικότερα, στην ευρωπαϊκή περιφέρεια και την Ελλάδα, απασχολούν εκτενώς την Goldman Sachs, στην τελευταία της έκθεση.