ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Οι επτά κινήσεις για κάλυψη των αναγκών 2,1 δισ. από την Εθνική


Οι επτά κινήσεις για κάλυψη των αναγκών 2,1 δισ. από την ΕθνικήΕκπλήξεις αναμένονται από την Εθνική την ερχόμενη Πέμπτη καθώς δίχως να πωληθεί η Finansbank και με 7 κινήσεις υπερκαλύπτονται οι κεφαλαιακές ανάγκες των 2,1 δισ. ευρώ!  Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος για τον οποίο η μετοχή της Εθνικής πραγματοποιεί ράλι 11,8% μέσα σε δυο ημέρες ενώ προχθές στις ΗΠΑ  η μετοχή σημείωσε άνοδο 12%. 

Μείωση 27,6% στις οικοδομικές άδειες το 2013


Συρρίκνωση παρουσίασε η οικοδομική δραστηριότητα στο σύνολο του 2013, με το αριθμό των οικοδομικών αδειών να μειώνεται σχεδόν 28%, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Άγριος καυγάς για τους 23 φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται


Φούντωσε ο καυγάς στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τιςκαταργήσεις / συγχωνεύσεις 23 φορέων του δημοσίου με τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για διάλυση του κράτους και να δηλώνει ότι ως κυβέρνηση θα επαναπροσλάβει όσους σήμερα χάνουν τη δουλειά τους και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαμηνύει ότι η ατιμωρησία στο δημόσιο παίρνει τέλος.