Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Επεκτείνεται η Σειρά Z της BMW

Η BMW ετοιμάζει δύο νέα σπορ, roadster μοντέλα, ενισχύοντας τη Σειρά Ζ, με τα Z1 και Z5 να είναι προσθιοκίνητα και να διαθέτουν υφασμάτινη οροφή.Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που συλλέξαμε με τη βοήθεια των κατασκόπων μας και τις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε, βλέπουμε ότι η BMW έχει στα σκαριά δύο νέα σπορ αυτοκίνητα, τα οποία θα ανήκουν στη Σειρά Ζ.

Ειδικότερα, οι φήμες θέλουν το 2017 η
BMW να λανσάρει τη νέα Z5, η οποία θα είναι η μετεξέλιξη της Z4 που θα φέρει αποκλειστικά υφασμάτινη οροφή και το αμάξωμά της θα έχει κατασκευαστεί με εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος (δεν αποκλείεται μάλιστα να είναι 2+2 θέσεων). Επιπλέον, η νέα Z5 -όπως και όλα τα μοντέλα που θα ενταχθούν στη Σειρά Ζ- θα είναι προσθιοκίνητη, αφού θα πατά στη νέα πλατφόρμα της βαυαρικής εταιρείας, UKL1.

Επίσης, η
BMW λίγο νωρίτερα θέλει να λανσάρει και μια πιο μικρή και οικονομικά προσιτή πρόταση στα σπορ μοντέλα, έχοντας υπόψη της τη νέα 2θέσια Z1, η οποία θα είναι και αυτή προσθιοκίνητη, ενώ θα διαθέτει και αυτή υφασμάτινη κουκούλα.

Αισθητικά, όπως διακρίνουμε και από τις κατασκοπευτικές, ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες, τα νέα σπορ μοντέλα της
BMW θα διακρίνονται για τον δυναμισμό τους, ο οποίος θα εκφραστεί κυρίως στο εμπρόσθιο τμήμα του νέου μοντέλου με το επιθετικό ρύγχος, τους μεγάλους αεραγωγούς στον προφυλακτήρα και την πεπλατυσμένη μάσκα. Στο πλάι, διακρίνονται οι έντονες οριζόντιες νευρώσεις στο άνω και κάτω τμήμα του αμαξώματος, ενώ πολύ μοντέρνο αναμένεται να είναι και το πίσω τμήμα του οχήματος.

Σε επίπεδο κινητήρων, οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως για τη νέα Z1, η τροφοδότηση θα γίνεται από τα νέα 1.500άρια 3κύλινδρα μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου, που έχουμε δει και στο νέο MINI. Επίσης, στην κορυφαία της έκδοση, η νέα Z1 αναμένεται να φέρει το νέο αλουμινένιο 2λιτρο turbo μοτέρ της εταιρείας, με απόδοση πάνω από 300 ίππους (ίσως υπάρξει και έκδοση Μ με μεγαλύτερη ισχύ). 

Όσον αφορά την κίνηση της μεγαλύτερης «αδελφή» της, Z5, προβλέπεται ένα 2λιτρο, 4κύλινδρο turbo μοτέρ με απόδοση 270 ίππους, ενώ στην κορυφαία έκδοση MZ5 αναμένεται να δούμε ένα υβριδικό μηχανικό σύνολο με ισχύ 500 άλογα.
 
 
http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Epekteinetai-h-Seira-Z-ths-BMW_122283.asp#photo2

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου