Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

Αποζημίωση από τη Βόρεια Κορέα ζητά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την επίθεση στη Sony

Σύμφωνα με την Μαρί Χαρφ, εκπρόσωπο του αμερικανικού ΥΠΕΞ, η Πιονγιάνγκ πρέπει να παραδεχθεί την ενοχή της και να αποζημιώσει την εταιρία για την ζημιά που της προκάλεσε
Μετά το «μπλακ-άουτ» στο Διαδίκτυο της Βορείου Κορέας για εννέα ώρες, έπειτα από τις δεσμεύσεις του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, για αντίποινα ύστερα από την κυβερνοεπίθεση στη Sony, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζητά αποζημίωση από την Πιονγιάνγκ για τη ζημιά που προκλήθηκε στην εταιρία.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρί Χαρφ, η Βόρεια Κορέα πρέπει να καταβάλει χρηματική αποζημίωση για τη ζημιά που προκλήθηκε στην Sony έπειτα από την επίθεση χάκερς που είχαν στόχο την ακύρωση της προβολής της ταινίας «The Interview», η οποία σατιρίζει τον ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Αν θέλουν να βοηθήσουν, τότε ας παραδεχθούν την ενοχή τους και να αποζημιώσουν τη Sony για τη ζημιά που της προκάλεσαν», δήλωσε η Χαρφ, η οποία δε διευκρίνισε το ακριβές ποσό που θα έπρεπε να καταβάλει η Βόρειος Κορέα.

Επανέλαβε, μάλιστα, τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος τόνισε πως θα εξετάσει μία σειρά αντιδράσεων μετά το περιστατικό, το οποίο χαρακτήρισε «κυβερνο-βανδαλισμό», αλλά όχι πράξη πολέμου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου