Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

"Αντίο" στα Windows 7 και 8 λέει η Microsoft!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, από τις 31 Οκτωβρίου, η Microsoft σταμάτησε την λιανική διάθεση των λειτουργικών συστημάτων Windows 7 και Windows 8 είτε ως αυτόνομο software, είτε ώς πακέτο με έτοιμα συστήματα υπολογιστών, προκειμένου να στρέψει τους καταναλωτές προς τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της, Windows 8.1.

Η συγκεκριμένη κίνηση της Microsoft, σφραγίζει την απόφασή της να αποστασιοποιηθεί από τις παλαιότερες εκδόσεις των λειτουργικών της και ιδίως από τα Windows 8, που κυκλοφόρησαν προ διετίας, τα οποία συγκέντρωσαν αρνητικές κριτικές από ειδικούς και καταναλωτές εξαιτίας της περίπλοκης δομής τους και της εμφανούς απουσίας του Start Menu.   

To δημοσίευμα, ωστόσο, αναφέρει ότι η αλλαγή αυτή θα καθυστερήσει να γίνει εμφανής στο καταναλωτικό κοινό αφού πολλές αλυσίδες λιανικής ηλεκτρονικών και υπολογιστών έχουν μεγάλο απόθεμα μηχανημάτων με προεγκατεστημένες τις βερσιόν 7 και 8 των Windows.   

Να σημειωθεί ότι η Microsoft προ λίγων εβδομάδων ανακοίνωσε τη δοκιμαστική διάθεση του επερχόμενου λειτουργικού της Windows 10, που θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2015, το οποίο συγκέντρωσε πάνω από 1 εκατομμύριο χρήστες που το εγκατέστησαν δοκιμαστικά στους υπολογιστές τους.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου