Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

Test: Νέο Peugeot 108

Απέναντι σε μια κατηγορία που έχει ανανεωθεί προσφάτως σχεδόν πλήρως, το νέο 108 έρχεται για να ενισχύσει την παρουσία της Peugeot στα μίνι, βασιζόμενο στη νεανική του σχεδίαση.
Ο αντικαταστάτης του Peugeot 107, το νέο 108, έρχεται για να αναβαθμίσει την παρουσία της μάρκας στη μίνι κατηγορία. Το αυτοκίνητο, όπως και στην προηγούμενη γενιά του, αποτελεί project κοινής κατασκευής μεταξύ της PSA Peugeot-Citroen και της Toyota, ενώ κατασκευάζεται μαζί με τα Citroen C1 και Toyota Aygo στο Κολίν της Τσεχίας, με τα οποία μοιράζεται τα μηχανικά και τεχνικά του μέρη, αλλά και το εσωτερικό του. Στη χώρα μας, η διάθεση του 108 ξεκινά αυτή την περίοδο σε τιμές που ξεκινούν για την 3θυρη έκδοση από τα 10.240 ευρώ, ενώ το κόστος του 5θυρου αυτόματου όπως αυτό της δοκιμής μας, είναι από 11.390 ευρώ
Όμορφο και νεανικό
Με άκρως μαζεμένες διαστάσεις, το νέο 108 διαφοροποιείται αισθητικά έναντι των δύο «αδελφών» του, σε ένα αποτέλεσμα ελκυστικό και νεανικό. Έτσι, στο εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζει άμεσα η χρωμιωμένη μάσκα με το ανάγλυφο «PEUGEOT» και τον λέοντα της μάρκας ακριβώς από πάνω του, ενώ όμορφα είναι τα φωτιστικά με το μαύρο κάτοπτρο.


Εσωτερικό-Χώροι: Πιο ποιοτικό, μοντέρνο και με καλύτερους χώρους

Στο εσωτερικό του νέου 108, υπάρχει σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με το αντίστοιχο τμήμα του 107 σε σχεδίασή και ποιότητα. Με την πρώτη ματιά, ξεχωρίζει η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής 7 ιντσών Mirror Screen, με πολύ καλή ευκρίνεια, ευχρηστία και γενικότερη, εύκολη πλοήγηση στις λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων.
Κινητήρας-Κιβώτιο: Σβέλτος και οικονομικός

Αρχική επιλογή στη γκάμα του 108 είναι και πάλι ο 1.000άρης 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας των 69 ίππων (υπάρχει και ο 1.200άρης 3κύλινδρος με 82 «άλογα), ο οποίος έρχεται με αλλαγές και βελτιώσεις, που προσφέρουν ακόμη καλύτερη οικονομία κίνησης.


Στο δρόμο: Καλύτερο σε άνεση, σταθερό και ευκολοδήγητο
Μπορεί να βασίζεται στο ίδιο πλαίσιο με το 107, ωστόσο το 108 φέρει νέες ρυθμίσεις στην ανάρτησή του, με στόχο να προσφέρει καλύτερη άνεση και ποιότητα κύλισης από το παρελθόνhttp://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Test-Neo-Peugeot-108_121704.asp#photo1

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου