Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Σύντομα στην παραγωγή μια έκδοση SUV του Audi TT

Τους μήνες που προηγήθηκαν ή ακολούθησαν την παρουσίαση του νέου Audi TT είδαμε και κάποια πρωτότυπα που μοιάζουν αρκετά σε εκείνο. Από αυτά το πιθανότερο είναι ότι θα δούμε σύντομα να μπαίνει σε παραγωγή τοTT offroad concept.

Η πληροφορία προέρχεται από επίσημα χείλη, και συγκεκριμένα από τις δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή της AudiUlrich Hackenberg στο Los Angeles Auto Show. «Κάνουμε έρευνες αγοράς και για τα τρία πρωτότυπα, ΤΤ SportbackΤΤ offroad concept και Allroad shooting brake, και οι μέχρι τώρα ενδείξεις είναι θετικές. Είδαμε ότι υπάρχει τάση προς τα SUV, οπότε θα έλεγα ότι αν προχωρούσαμε με κάποιο αυτό θα ήταν η έκδοση SUV».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν μιλάει για το allroad shooting brake: «Το Audi TT offroad conept δίνει μια εικόνα για το πώς μπορεί να φανταζόμαστε ένα νέο μέλος στην γκάμα του ΤΤ. Αντιπροσωπεύει την αστική μετακίνηση του αύριο: είναι βιώσιμο, δυναμικό, έξυπνο και διασυνδεδεμένο». Σε περίπτωση που βγει στην παραγωγή θα χτυπήσει μοντέλα όπως η BMW X4, η Porsche Macan ή το Range Rover Evoque.

Υπενθυμίζουμε ότι το το TT offroad concept είναι ένα υβριδικό plug-in πρωτότυπο, με έναν 2λιτρο TFSI 292 ίππωνκαι δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν τοποθετημένο μπροστά και έναν πίσω, που αποδίδουν 55 και 116 PS, αντίστοιχα. Συνδυαστικά το σύστημα αποδίδει 408 PS και 66,3 kgm. Συνδυάζεται με ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic και επιταχύνει από στάση ως τα 100 km/h σε 5,2’’. Τέλος, η Audi ανακοινώνει μέση κατανάλωση 1,9 lt/100 kmκαι εκπομπές CO2 45 gr/km.
http://www.drive.gr/news/prototypa/syntoma-stin-paragogi-mia-ekdosi-suv-toy-audi-tt

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου