Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

O Πάπας παραδέχτηκε τη Θεωρία της εξέλιξης και το Big Bang!!

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι σημερινές δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου ο οποίος σε ομιλία του στην Παπική Ακαδημία Επιστημών, παραδέχτηκε πως η θεωρία της εξέλιξης των ειδών και του Big Bang είναι αληθείς.   

Ο ηγέτης της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας συνέχισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας πως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ιστορίας είναι η εντυπωμένη αντίληψη πως ο Θεός είναι μάγος, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όταν διαβάζουμε για τη δημιουργία του κόσμου στη Γένεση, φανταζόμαστε το Θεό ως μάγο με μαγικό ραβδί που μπορεί να κάνει οτιδήποτε αλλά αυτό είναι σφάλμα».   

Με αυτές τις δηλώσεις του ο Πάπας διαφοροποιείται αρκετά από τον προκάτοχό του, Βενέδικτο XVI, που υποστήριζε πως τέτοιες επιστημονικές θεωρίες δεν αρκούν για να εξηγήσουν τα πολύπλοκα ερωτήματα της κοσμογονίας.   

Ωστόσο, ο Πάπας δεν παρέλειψε να αναφέρει πως το Βig Bang που θεωρείται η αφετηρία του κόσμου συνδέεται με την παρουσία ενός Θεϊκού Δημιουργού και πρόσθεσε πως η εξέλιξη των ειδών προϋποθέτει την αρχική δημιουργία πλασμάτων που να μπορούν να εξελίσσονται. 

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου