Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Τέλος για τα MINI Coupe & Roadster

Από του χρόνου θα πάψει η παραγωγή των MINI Coupe και Roadster, καθώς η νέα στρατηγική της εταιρείας επικεντρώνεται σε μοντέλα που πωλούνται μαζικά. Ο Product Planning Manager της MINI USA, ο κος Patrick McKenna, επιβεβαίωσε πως τα MINI Coupe και Roadster θα σταματήσουν του χρόνου να παράγονται. Το μεγαλοστέλεχος της εταιρείας είπε πως τα εν λόγω μοντέλα ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους, ενώ προσέθεσε πως ο τερματισμός της «καριέρας» τους εντάσσεται στη νέα στρατηγική της ΜΙΝΙ, η οποία επικεντρώνεται σε μοντέλα που πωλούνται μαζικά.

Ο κος McKenna αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες για το αν θα δούμε κάποια στιγμή διάδοχο μοντέλο. Σε αυτό το σημείο, όμως, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως λίγο καιρό πριν κυκλοφόρησαν φήμες πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού πρωτότυπου Superleggera Vision concept.

Έντονο ενδιαφέρον υπάρχει για το νέο roadster concept της ΜΙΝΙ, σε τέτοιο βαθμό που στο Δ.Σ. της BMW θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να πάρει το δρόμο της παραγωγής, με μία τιμή που μπορεί να βρίσκεται γύρω στις 35.000 ευρώ.

Το αφεντικό της ΜΙΝΙ, ο κος Peter Schwarzenbauer, δήλωσε πως το ΜΙΝΙ Superleggera Vision roadster concept θα ήταν τέλειο για την εταιρεία του, καθώς ψάχνει για τα μοντέλα που θα γράψουν τα επόμενα κεφάλαια στην ιστορία της ΜΙΝΙ. Συγκεκριμένα, ο κος Schwarzenbauer, ο οποίος είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW, αλλά και επικεφαλής της Rolls-Royce, είπε τα παρακάτω στο περιθώριο της εκδήλωσης Concorso d Eleganza Villa d Este: «Για να διοικείς μια επιτυχημένη εταιρεία, δεν πρέπει να σταματάς ποτέ να εξερευνείς τρόπους εξέλιξης». Επιπλέον, έσπευσε να συμπληρώσει πως αν το Συμβούλιο της BMW εγκρίνει το μοντέλο, θα φανταζόταν μια τιμή της τάξης των 35.000 ευρώ.

Το μόνο κοινό της σχεδίασης του πρωτότυπου με εκείνη του MINI hatchback είναι το σχήμα των στρογγυλών εμπρόσθιων φωτιστικών σωμάτων. Υπενθυμίζουμε πως το concept κατασκευάστηκε από την ΜΙΝΙ και την Carrozzeria Touring Superleggera. Η τελευταία αποτελεί έναν σχεδιαστικό οίκο 80 χρόνων, ο οποίος έχει ως έδρα το Μιλάνο, ενώ κατασκευάζει και πούλμαν. Εξειδικεύεται στις ελαφριές κατασκευές, όπως άλλωστε υποδηλώνει και το όνομά της (superleggera στα ιταλικά σημαίνει έξτρα ελαφρύ). Για αυτό, εξάλλου το πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο κάνει χρήση μιας ανθρακονημάτινης πλατφόρμας.

Ο κος Schwarzenbauer δήλωσε πως οι πρώτες αντιδράσεις γύρω από το concept ήταν θερμές. Είπε σχετικά: «Θέλαμε να δούμε πως θα αντιδρούσαν οι φανατικοί φίλοι της ΜΙΝΙ παγκοσμίως σε ένα τόσο διαφορετικό ΜΙΝΙ. Μέχρι στιγμής, το πρωτότυπό μας έχει λάβει θερμή υποδοχή».


http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Sthn-paragwgh-to-MINI-Superleggera-Vision_118608.asp#photo3

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου