Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV στην Θεσσαλονίκη 22 - 29 Νοεμβρίου!!

Η εβδομάδα 22 με 29 Νοεμβρίου 2014, παρέχει τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα οργανώνουν η PRAKSIS (www.praksis.gr), το Checkpoint (www.athcheckpoint.gr) και το Κέντρο Ζωής (www.kentrozois.gr).
Ο απώτερος στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης 2014 είναι να μάθουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι την κατάστασή τους σε σχέση με τον ιό καθώς και να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που μαθαίνουν ότι είναι οροθετικοί σε προχωρημένο στάδιο, ενημερώνοντας παράλληλα, για τα οφέλη της εξέτασης HIV.
'' Μίλα για τον HIV. Κάνε το Τεστ Τώρα και Εσύ !! ''
Η Εβδομάδα Εξέτασης στοχεύει στο:
  1. Να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ομάδες υψηλού ρίσκου σε σχέση με τον HIV να εξεταστούν.
  2. Να ενθαρρύνει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να προσφέρουν την εξέταση για HIV ως μέρος εξετάσεων ρουτίνας σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις και συνθήκες.
  3. Να κινητοποιήσει τις οργανώσεις που εργάζονται με τις κοινότητες ώστε να αυξήσουν τον αριθμό των εξετάσεων που διενεργούν.

Η Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV στην Ελλάδα, όπου παρέχεται η δυνατότητα Ανώνυμης και Δωρεάν εξέτασης, θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, την περίοδο 21 – 28 Νοεμβρίου, από τις 10:00 π.μ. έως τις 22:00 μ.μ. . Το πρόγραμμα αναλυτικά για τις περιοχές εξέτασης στο (www.hivtestingweek.info)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου