Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

Υποχρεωτικό το ESP

Πλέον, κάθε νέο επιβατικό και ελαφρύ επαγγελματικό όχημα μικτού βάρους έως 3,5 τόνους που πωλείται στην Ε.Ε., είναι υποχρεωτικό να περιλαμβάνεται το ESP στον εξοπλισμό ασφάλειάς του. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε πως πλέον το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας, το γνωστό ESP, είναι υποχρεωτικό να περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό ασφάλειας σε κάθε νέο επιβατικό και ελαφρύ επαγγελματικό όχημα που πωλείται στην Ε.Ε.

Μέχρι τώρα, το 84% των νέων οχημάτων που πωλούνται στη Γηραιά Ήπειρο διαθέτουν ως στάνταρ το ESP, μια τεχνολογία που υπολογίζεται πως από τότε που λανσαρίστηκε, έχει αποτρέψει μόνο στην Ευρώπη 190.000 ατυχήματα, ενώ έχει σώσει από θάνατο περίπου 6.000 ανθρώπους. Προς το παρόν, ο νέος κανονισμός εφαρμόζεται στα Ι.Χ. και στα επαγγελματικά οχήματα μικτού βάρους έως 3,5 τόνους, αλλά από του χρόνου θα αφορά σε όλους τους τύπους οχημάτων.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε, πως το ESP είναι υποχρεωτικό στις Η.Π.Α. και στον Καναδά από τον Σεπτέμβριο του 2011 για όλα τα οχήματα μικτού βάρους έως και 4,5 τόνους, ενώ το ίδιο ισχύει για την Αυστραλία και το Ισραήλ. Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθούν τα προσεχή χρόνια και η Ιαπωνία, η Ν. Κορέα, η Ρωσία και η Τουρκία

 http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Ypoxrewtiko-to-ESP_121411.asp

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου