Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

Χάρμα οφθαλμών: Chaparral 2X Vision GT

Μία από τις πιο εκπληκτικά εντυπωσιακές αποκαλύψεις που πραγματοποιήθηκαν στην έκθεση αυτοκινήτου του Los Angeles ήταν και η παρουσίαση του Chaparral 2X Vision GT.
Ενός «εικονικού» αυτοκινήτου που προορίζεται για το Gran Turismo 6 του PS3, το οποίο παρουσιάστηκε σε κανονικές διαστάσεις (thanks GM) κόβοντας την ανάσα.
Το φουτουριστικό supercar είναι εμπνευσμένο εν μέρει από τον άνθρωπο που δημιούργησε τα γνήσια αγωνιστικά οχήματα της Chaparral στη δεκαετία του ’60, τον Jim Hall, που άλλαξε κάποτε τον τρόπο σκέψης όσον αφορά την αεροδυναμική των αυτοκινήτων.
Το όχημα «κινείται» με την τεχνολογία… laser (των 671-kW) και φέρει μπαταρίες Ιόντων Λιθίου σε συνδυασμό με μία γεννήτρια αέρα που βοηθούν τον ηλεκτροκινητήρα-laser να σκαρφαλώσει στους 913 ίππους.
Οι επιδώσεις του; Μόλις 1.5 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ώρα και τελική ταχύτητα 386 χλμ./ώρα.
Τέτοιο ενθουσιασμό για ένα αυτοκίνητο έχω να νιώσω προσωπικά από την εποχή που παρουσιαζόταν ένα καινούργιο μονοθέσιο της Formula 1 πριν από 20-25 χρόνια._Δημήτρης Γιόκκας 
Απολαύστε το βίντεο εδώ (πίστα Le Mans, ο αριθμός 66 του Jim Hall και το όνομα Pete Aaron στο πλάι του πιλοτηρίου, ως φόρο τιμής στον αείμνηστο James Garner, πρωταγωνιστή της θεσπέσιας ταινίας «Grand Prix» του 1966)     

http://www.4troxoi.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=3579

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου