Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Όχημα υδρογόνου σε ράλι

Η Toyota ετοιμάζει μια αγωνιστική εκδοχή του υδρογονοκίνητου FCV, με το οποίο θα συμμετάσχει την 1η Νοεμβρίου στο Shinshiro Rally, τον τελευταίο γύρο του Japanese Rally Championship.
Η Toyota ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αγωνιστεί στον τελευταίο αγώνα του Ιαπωνικού Πρωταθλήματος Ράλι (Japanese Rally Championship) με ένα ειδικά προετοιμασμένο για την περίσταση FCV, το γνωστό μοντέλο της που κινείται με υδρογόνο.
Η εταιρεία δεν αποκάλυψε τις τεχνικές λεπτομέρειες του νέου της project, οπότε προς το παρόν θα πρέπει να περιοριστούμε σε αυτά που βλέπουμε, ότι δηλαδή το αγωνιστικό FCV διαθέτει άσπρο αμάξωμα με μπλε, ασημί και μαύρα γραφικά, ενώ έχουν προστεθεί σε αυτό λασπωτήρες και ελαφριές ζάντες αλουμινίου.
Ελλείψει τεχνικών χαρακτηριστικών, υπενθυμίζουμε πως το «κανονικό» Toyota FCV κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 10 δλ., έχει αυτονομία σχεδόν 482 χλμ. (300 μιλίων), ενώ φουλάρει με υδρογόνου σε λιγότερο από 5 λεπτά. Το μήκους 285 χλμ. Shinshiro Rally στο οποίο θα συμμετάσχει το αγωνιστικό FCV θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου, οπότε ελπίζουμε πως σύντομα θα μάθουμε περισσότερο για το μοντέλο της Toyota.


 http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Oxhma-ydrogonoy-se-agwna-rali_121367.asp#photo2

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου