Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΥΙΣΚΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ… ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ!

Το καλύτερο ουίσκι του κόσμου είναι τελικά... γιαπωνέζικο, σύμφωνα με έναν αξιοσέβαστο βρετανικό οδηγό ποτών που δόθηκε στη δημοσιότητα!


Την ίδια ώρα μάλιστα, στα δέκα πρώτα της κατάταξης δεν βρίσκεται ούτε ένα «αυθεντικό» σκωτσέζικο ουίσκι.
Το Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013 χαρακτηρίζεται «δυνατό, ξηρό και στρογγυλό σαν μπάλα του μπιλιάρδου» από τη «Βίβλο του Ουίσκι», του Τζιμ Μάρεϊ, όπου καταγράφονται όλα τα είδη του συγκεκριμένου ποτού που κυκλοφορούν στον κόσμο.
Στη δεύτερη και την τρίτη θέση βρίσκονται δύο αμερικάνικα μπέρμπον, τα William Larue Weller και Sazerac Rye 18 Year Old, αντίστοιχα.
Το πρώτο γιαπωνέζικο αποστακτήριο ουίσκι ιδρύθηκε στην περιοχή του Κιότο τη δεκαετία του 1920, με τη βοήθεια του Μασατάκα Τακετσούρου, ο οποίος είχε σπουδάσει στη Γλασκώβη και επέστρεψε στη χώρα του μαζί με την Σκωτσέζα σύζυγό του.
Στην εισαγωγή του οδηγού, ο Τζιμ Μάρεϊ τονίζει ότι οι ποτοποιίες θα πρέπει να σταματήσουν να επαναπαύονται στις δάφνες τους. «Πού πήγαν τα σύνθετα ουίσκι; Πού είναι εκείνα τα μίγματα που προσέφεραν απίστευτα βαθιές γεύσεις;», διερωτάται, καλώντας τους παραγωγούς «να δείξουν λίγη ταπεινότητα και να επιστρέψουν στα βασικά, να καταλάβουν ότι κάτι τους λείπει»…


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου