Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

Θεοδωράκης: Να φύγουν τα «παλιά κόμματα» από σχολεία, πανεπιστήμια


Να φύγουν από τα πανεπιστήμια και τα σχολεία καλεί τα «παλιά κόμματα» ο Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την επέτειο εορτασμού του Πολυτεχνείου και στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί σε Θεσσαλονίκη και Βέροια.

«Το Ποτάμι, ένα κίνημα με χιλιάδες νέους και φοιτητές, καλεί τα παλιά κόμματα να σεβαστούν την αυτονομία του φοιτητικού κινήματος. Τους καλούμε να φύγουν από τα πανεπιστήμια και τα σχολεία. Να αναζητήσουν αλλού στρατιώτες για τους κομματικούς τους στρατούς», είπε στο ΑΠΕ.

Τόνισε ότι σήμερα είναι αναγκαίο να δοθεί ένα νέο περιεχόμενο στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, αφού, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, τότε το φοιτητικό κίνημα αντέδρασε και ξύπνησε την κοινωνία, ενώ σήμερα δεν έχουμε ούτε στρατιωτικούς, ούτε Αμερικανούς, αλλά ούτε φοιτητικό κίνημα. 

«Είκοσι χρόνια τώρα τα κόμματα δεν αφήνουν τους φοιτητές να συγκροτήσουν όργανα. Δεν υπάρχει ΕΦΕΕ. Και τα αμφιθέατρα έχουν γίνει πασαρέλα για τους κομματικούς ινστρούκτορες. Εμπορεύονται μέχρι και τις σημειώσεις των μαθημάτων. Και θέλουν να πείσουν τους φοιτητές ότι "νυν υπέρ πάντων ο κομματικός αγών". Αυτό πρέπει να τελειώσει!» επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης.

Καταλήγοντας κάλεσε τους εκπροσώπους κομμάτων να «αναζητήσουν αλλού στρατιώτες για τους κομματικούς τους στρατούς» και είπε ότι η Ελλάδα έχει σήμερα μια άρρωστη Δημοκρατία και μια πληγωμένη κοινωνία. «Να παραμερίσουμε αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα αλλά να μην παραδοθούμε και σε αυτούς που θέλουν να μας γυρίσουν στο παρελθόν. Και ίσως αυτό να είναι το νέο μήνυμα του Πολυτεχνείου» τόνισε.

Ο κ. Θεοδωράκης επέλεξε έναν πρωτότυπο τρόπο για την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια, επιβαίνοντας, μαζί με τους συνεργάτες του σε ένα όχημα τύπου βαν στα χρώματα του Ποταμιού.

Η περιοδεία ξεκίνησε από το Δήμο Αμπελοκήπων, στη δυτική Θεσσαλονίκη, μια περιοχή με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στο πολεοδομικό συγκρότημα, όπου ο επικεφαλής του Ποταμιού συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής και με καταναλωτές, σε έναν από τους έξι αυτόματους πωλητές φρέσκου, παστεριωμένου γάλακτος, που εγκατέστησε πρόσφατα και στη Θεσσαλονίκη η κοινοπραξία παραγωγών «ΘΕΣγάλα».

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δήμο Λαγκαδά και την περιοχή της πρώην λίμνης Κορώνειας, τη Θέρμη και το Ωραιόκαστρο, όπου συνομίλησε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων, αλλά και με κατοίκους. Η περιοδεία ολοκληρώνεται αύριο, Κυριακή, στην πόλη της Βέροιας.
Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου