Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Διαφορά απόψεων στη συνάντηση Βενιζέλου - Παπανδρέου


Παραμένει η διάσταση απόψεων μεταξύ των Ευ. Βενιζέλου και Γ.Παπανδρέου για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης και η οποία καταγράφηκε στη σημερινή συνάντησή τους. Ο κ. Βενιζέλος κράτησε χαμηλούς τόνους, λέγοντας ότι έκαναν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και ειδικότερα μια μακρά και ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα διεθνή θέματα, την οικονομία, τη διαπραγμάτευση και την παράταξη, τη συσπείρωση των δυνάμεων, όπως πρόσθεσε. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου θα του πει και ειδικότερα τις απόψεις του και ότι έχει κάποιες ιδέες για την παράταξη. Για το αν ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να συστρατευτεί, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ζητάει απ' όλους.
Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα από το γραφείο του κ. Παπανδρέου γνωστοποιήθηκε ότι επανέλαβε στον κ. Βενιζέλο τις ενστάσεις και διαφωνίες του, τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της ΔΗΠΑΡ, ενστάσεις και διαφωνίες που πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος. Την πρότασή του θα αποστείλει και γραπτώς προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στην αναλυτική συζήτηση που έγινε για την πορεία της χώρας και την υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση, ο Γιώργος Παπανδρέου, επανέλαβε τις απόψεις και τις θέσεις του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απόλυτη ανάγκη μεταρρυθμίσεων με δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο. Επισήμανε δε, ότι θα πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις χωρίς σχέδιο, που αποδυναμώνουν τη θέση της χώρας, όπως συνέβη πρόσφατα και την εκθέτουν σε κινδύνους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου