Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Το νέο... ιπτάμενο όχημα της AeroMobil

Με 161 χλμ./ώρα τελική ως αυτοκίνητο και 200 χλμ./ώρα ως αεροπλάνο το project 3ης γενιάς της Aeromobil είναι το νέο ιπτάμενο όχημα εδάφους-αέρος. Η σλοβακική AeroMobil αποκάλυψε το νέο της μοντέλο, ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο σε πρωτότυπη μορφή, το οποίο δοκιμάζεται από την εταιρεία σε πραγματικές συνθήκες πτήσης.

Ειδικότερα, το AeroMobil 3.0 είναι το 3ης γενιάς μοντέλο που κατασκεύασε η εταιρεία από συνθετικά υλικά ελαφρού τύπου και εξοπλισμό που καλύπτει τις ανάγκες τόσο στον δρόμο όσο και στον αέρα.

Μάλιστα, το εν λόγω όχημα τροφοδοτείται από έναν ατμοσφαιρικό υδρόψυκτο κινητήρα βενζίνης (αδιευκρίνιστου κυβισμού) που δίνει τη δυνατότητα στο AeroMobil 3.0 να επιταχύνει μέχρι τα 161 χλμ./ώρα στο έδαφος και τα 200 χλμ./ώρα στον αέρα. Επιπλέον, η κατανάλωσή του στη γη βρίσκεται στα 8 λτ./100 χλμ. και στον… ουρανό στα 15 λτ./100 χλμ.

Επιπλέον, το AeroMobil 3.0 απαιτεί, σύμφωνα με την εταιρεία, «λίγες εκατοντάδες μέτρα» για να απογειωθεί και να προσγειωθεί, αφού διαθέτει προσαρμοζόμενα φτερά σε διάφορες θέσεις με τελικό άνοιγμα τα 8,32 μ. Παράλληλα, όταν βρίσκεται στο έδαφος το AeroMobil 3.0 έχει πλάτος με κλειστά φτερά 2,24 μ. Σημειωτέον ότι το μήκος του είναι 6 μ., ενώ για την «μετάλλαξη» από αυτοκίνητο σε αεροπλάνο και το αντίστροφο χρειάζονται ελάχιστα δευτερόλεπτα, όπως τονίζει η σλοβακική εταιρεία. Ταυτόχρονα, το project αυτό χάρη στην εξελιγμένη ανάρτησή του μπορεί να προσγειώνεται και να απογειώνεται και από πιο «ανώμαλα» εδάφη.

Τέλος, το AeroMobil 3.0 αποτελεί προς το παρόν ένα δοκιμαστικό προϊόν, χωρίς να υπάρχει κάποια επιβεβαίωση για την εμπορική του εκμετάλλευση στο μέλλον.

 http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/To-neo-iptameno-oxhma-ths-AeroMobil_121358.asp#photo4

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου