Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Με 1.063 ίππους η νέα Ferrari LaFerrari XX

Ντεμπούτο στις αρχές Δεκεμβρίου θα κάνει η νέα υβριδική LaFerrari XX, η οποία θα αποδίδει 1.063 ίππους, 100 ίππους παραπάνω σε σχέση με το «απλό» supercar. Στο Abu Dhabi τον επόμενο μήνα και σε ειδικό event της Ferrari θα κάνει πρεμιέρα η νέα LaFerrari XX, η οποία θα βασίζεται στην υβριδική LaFerrari αλλά θα διαθέτη ενισχυμένη απόδοση.

Πιο συγκεκριμένα, η LaFerrari τροφοδοτείται από έναν 6,3 λτ. μοτέρ V12 που μαζί με τους ηλεκτροκινητήρες του συστήματος σύστημα Hy-Kers παράγουν συνδυαστικά 963 ίππους μέχρι τις 9.250 σ.α.λ., ενώ στη νέα LaFerrari XX το εν λόγω υβριδικό σύνολο θα αποδίδει συνδυαστικά 1.063 ίππους (100 παραπάνω). Επίσης να θυμίσουμε ότι στη LaFerrari η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, που μεταφέρει την ισχύ στους πίσω τροχούς, ενώ τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 2,9 δλ., αγγίζοντας την τελική των 350 χλμ./ώρα.

Επιπλέον, η νέα LaFerrari XX αναμένεται να φέρει πέρα από τις μηχανικές αναβαθμίσεις και αισθητικές παρεμβάσεις αεροδυναμικής, σε σχέση πάντα με τη «βασική» LaFerrari, ενώ οι άνθρωποι της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας τονίζουν πως το νέο supercar «προορίζεται για… σκληρή οδήγηση στην πίστα και όχι απλώς για τη συλλογή κάποιου εκλεκτού πελάτη».

Τέλος οι φήμες θέλουν, τη νέα LaFerrari XX να παράγεται από την επόμενη χρονιά –κατά παραγγελία- σε 30 το πολύ μονάδες με το κόστος της καθεμίας να ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ.

http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Me-1-063-ippoys-h-nea-Ferrari-LaFerrari-XX_121653.asp#photo4

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου