Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

Ανάβει το πράσινο φως για το νέο Pony


Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, ανάβει το πράσινο φως για το ελληνικής κατασκευής Pony, που θα διαδεχθεί τη θρυλική για τη χώρα μας πρώτη γενιά του μοντέλου.
Το νέο Pony βρίσκεται πλέον ύστερα από μεγάλες σε διάρκεια γραφειοκρατικές περιπέτειες σε διαδικασία έγκρισης τύπου από την ΕΒΕΤΑΜ (ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Εργαστηριακών δοκιμών, Πιστοποίησης και Ποιότητας). Στη συνέχεια ο φάκελος θα μεταβιβαστεί στο υπουργείο Μεταφορών και το όχημα θα υποβληθεί στις προβλεπόμενες από το κράτος διαδικασίες για την τελική του έγκριση. Από εκεί και πέρα η NAMCO θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή. 150 εργαζόμενοι θα απασχοληθούν αρχικά, οι οποίοι θα ανέλθουν σταδιακά σε 400. Στόχος του κατασκευαστή είναι το αυτοκίνητο να είναι προσιτό στον Έλληνα στον καιρό της κρίσης και η τιμή να κρατηθεί κάτω από 7.000 ευρώ.


Ο προγραμματισμός της NAMCO περιλαμβάνει σε πρώτη φάση την παραγωγή του βενζινοκίνητου PONY 4 και θα ακολουθήσουν οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις και η τετρακίνητη. Οι προσωρινές τεχνικές προδιαγραφές αναφέρονται σε κινητήρες βενζίνης των 1.300 κ.εκ., με ισχύ 68 ίππων. Η πλατφόρμα του αυτοκινήτου είναι ελληνική.
 http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=3&art_id=16696

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου