Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

NoPhone: ένα κομμάτι πλαστικού - αντίδοτο στον εθισμό στα smartphones.

Μπορεί η πλατφόρμα εξεύρεσης πόρων μέσω crowdfunding, Kickstarter, να φιλοξενεί τις πιο τρελές τεχνολογικές ιδέες με ενθουσιώδη ανταπόκριση από το κοινό, όμως με το NoPhone, γίνεται και μέσο κριτικής στην λαίλαπα του εθισμού του κόσμου στην τεχνολογία. 

Αυτό τουλάχιστον προσπαθούν να αποδείξουν οι δημιουργοί της καμπάνιας του NoPhone, ενός υποτιθέμενου υποκατάστατου του iPhone 6, το οποίο δεν είναι παρά ένα κομμάτι πλαστικό στο σχήμα ενός smartphone, χωρίς το παραμικρό ίχνος τεχνολογίας επάνω του, που "θα συνδέει τους χρήστες του με τον πραγματικό κόσμο". 

"Ο εθισμός στα smartphone είναι πραγματικός. Και είναι παντού. Και καταστρέφει τα ραντεβού σου. Σου αποσπά την προσοχή σε συναυλίες και στο σινεμά. Και εμποδίζει την διάβαση στα πεζοδρόμια. Τώρα υπάρχει λύση", αναφέρουν οι δημιουργοί της καμπάνιας, που έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν το ποσό των 9000 δολαρίων, ξεπερνώντας τον στόχο των 5000 δολαρίων σε χρηματοδότηση που είχαν θέσει αρχικά.   

Οι εμπνευστές της καμπάνιας Van Gould, Ingmar Larsen και Ben Langeveld αναφέρουν ότι δημιούργησαν το NoPhone ως ένα μέσο για να σατιρίσουν τον εθισμό του σύγχρονου ανθρώπου στα smartphones, αλλά η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που αποφάσισαν να δημιουργήσουν την σελίδα στο Kickstarter για να το διαφημίσουν περεταίρω. 

Μάλιστα, το τελικό προϊόν θα έχει και ένα καθρεφτάκι στη θέση της οθόνης για υποτιθέμενα selfie που θα είναι... ασφαλή σε κλοπές από hackers. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου