Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

Το ISIS αποκαλύπτει «γκάφα» των ΗΠΑ: Ευχαριστούμε για τα όπλα που μας δώσατε κατά λάθος

isis-opla-570
Αμερικανικά όπλα και πυρομαχικά τα οποία από ρίψεις αεροσκαφών των ΗΠΑ προοριζόταν για τους Κούρδους της Συρίας υποστηρίζει ότι έπεσαν στα χέρια του το Ισλαμικό Κράτος, στην περιοχή γύρω από την πολιορκούμενη πόλη Κομπάνι, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Οι ρίψεις έγιναν την Κυριακή και ήταν οι πρώτες αυτού του είδους, μετά από εβδομάδες πληγμάτων της Διεθνούς Συμμαχίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ.

Σε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, οι τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι όπλα και πυρομαχικά έπεσαν από λάθος της αμερικανικής αεροπορίας στην πλευρά του Κομπάνι την οποία ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, ενώ δεν παραλείπουν να… ευχαριστήσουν τους Αμερικανούς.

Αξιωματούχος των ΗΠΑ έχει ήδη επιβεβαιώσει - εμμέσως πλην σαφώς - το Isis, δηλώνοντας την Κυριακή στο CBS ότι το μεγαλύτερο μέρος των ρίψεων έφτασε στους σωστούς αποδέκτες, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έγιναν και κάποια λάθη.

Ο Ιντρίς Νασάν, Κούρδος αξιωματούχος από το Κομπάνι, ο οποίος βρίσκεται στην τουρκική πόλη Μουρσιτπινάρ, επιβεβαίωσε ότι οι Κούρδοι μαχητές έλαβαν όπλα από αμερικανικές ρίψεις και ζήτησε ακόμη μεγαλύτερη υλική βοήθεια. «Δεν χρειαζόμαστε άλλους μαχητές. Μπορούμε να νικήσουμε τους τρομοκράτες μόνον με καλύτερα όπλα και περισσότερα πυρομαχικά», δήλωσε στο πρακτορείο The Associated Press.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου