Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Ο νέος 17χρονος εκπρόσωπος τύπου του ISIS

Ένα 17χρονο αγόρι από τα προάστια του Σύδνευ έγινε ο τελευταίος εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας (ISIS) σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο που δημοσίευσαν στο Youtube.

Το αγόρι, που συστήνεται στο βίντεο ως Abu Khaled, και είναι περιτρυγιρισμένος από άλλα νέα παιδιά, απευθύνεται στην κάμερα, και σε αρκετές περιπτώσεις απειλεί να σκοτώσει "τυράννους" από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και "ειδικά την Αυστραλία"."Στους ηγέτες, στον Obama, στον Tony Abbott, λέω το εξής: Με αυτά τα όπλα που έχουμε, με αυτούς τους στρατιώτες, δε θα σταματήσουμε να πολεμάμε, δε θα αφήσουμε τα όπλα μας μέχρι να φτάσουμε στις χώρες σας, μέχρι να πάρουμε το κεφάλι κάθε τυράννου και μέχρι η μαύρη σημαία να κυματίζει σε κάθε μια χώρα" είπε στο βίντεο, που μετά από λίγο κατέβηκε από το Youtube.

Το ABC News ανέφερε ότι ο 17χρονος ονομάζεται Abdullah Elmir, που εξαφανήστηκε από το δυτικό Σύνδευ πριν τέσσερις μήνες μαζί με έναν 16χρονο φίλο του. Ο Elmir φαίνεται ότι ανέβηκε στην ιεραρχία του ISIS ταχύτατα.Ο Αυστραλός Πρωθυπουργός Tony Abbott δήλωσε ότι το βίντεο αυτό "τονίζει την υπάρχουσα απειλή από το ISIS".

Δείτε το βίντεo


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου