Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Το καλύτερο draft που έγινε ποτέ!!

Το draft του 1984 θεωρείται από πολλούς φίλους του nba το καλύτερο που έχει γίνει ποτέ. Είναι το draft που είχε το μεγαλύτερο αντίκτυπο όχι μόνο στο ΝΒΑ, αλλά και σε ολόκληρο το μπάσκετ είτε αυτό είναι στην Ευρώπη είτε σε κάπια άλλη χώρα του κόσμου. Πολύ απλά διότι ήταν το draft από το οποίο  βγήκε ο Michael Jordan (No. 3 draft), ο παίκτης που απογείωσε το άθλημα και την ομάδα του Chicago τις δεκαετίες του '80 και του '90, παίρνοντας τη σκυτάλη και τον θρόνο από τον Magic Johnson και τον Larry Bird.
Εκτός του Jordan, μέσα από το draft του 1984 αναδείχθηκαν άλλοι τρεις Hall Of Famers, ο Hakeem Olajuwon (No. 1 draft), o Charles Barkley (No. 5 draft) και ο John Stockton (Νο. 16 draft). Και οι τρείς τους παίξανε σημαντικό ρόλο στο αμερικάνικο μπάσκετ τις επόμενες δεκαετίες.

Τον περασμένο Ιούνιο συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την διεξαγωγή του draft του 1984 που άφησε άφωνο σχεδόν όλο τον πλανήτη. Ήταν το καλύτερο όλων των εποχών? Κάποια από αυτά που επακολούθησαν, όπως αυτό του 1996 και του Allen Iverson (No. 1 draft), του 1998 και του Dirk Nowitzki (No. 9 draft) ή του 2003  και των Levron James (No. 1 draft), Carmenlo Anthony (No. 3 draft), Chris Bosh (No. 4 draft), Dwane Wade (No. 5 draft) θα μπορούσαν κάλλιστα να το ανταγωνιστούν.
Την επίδραση που είχε πάντως το draft του 1984 στο άθλημα που ονομάζεται μπάσκετ, δεν την είχε κανένα άλλο draft στην ιστορία μέχρι και σήμερα!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου