Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

Μαν. Γλέζος:Αν βγούμε με το bonus των 50 εδρών, ξανά εκλογές


Την υιοθέτηση της απλής αναλογικής και την απεμπόληση του εκλογικού μπόνους των 50 εδρών προέταξε ως μετεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Μανώλης Γλέζος.

Προσωπικές απόψεις χαρακτηρίζουν κύκλοι τηςε Κουμουνδούρου όσα είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώξει και νέα εκλογική αναμέτρηση αν επικρατήσει μόνο λόγω του μπόνους που προβλέπει ο εκλογικός νόμος.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 και στους δημοσιογράφους Αργύρη Παπαστάθη και Αρη Ραβανό, ο Μανώλης Γλέζος υποστήριξε ότι ο εκλογικός νόμος «δεν βλέπει την ουσία» και ζήτησε ο λαός να δώσει την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να χρειάζεται το μπόνους των 50 εδρών.
Συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ο εκλογικός νόμος είναι ένας νομότυπος νόμος, δεν βλέπει την ουσία. Δεν βλέπει την αρπαγή των 50 εδρών; Εμείς θα επιδιώξουμε να πείσουμε τον ελληνικό λαό να μην μας δώσει με το μπόνους. Εάν όμως κερδίσουμε τις εκλογές και τις κερδίσουμε με το μπόνους, το έχουμε δηλώσει, αμέσως θα προκηρύξουμε νέες εκλογές, καταργώντας αυτόν τον εκλογικό νόμο και πηγαίνοντας στην απλή και άδολη εκλογική μάχη».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου