Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Γκ. Χαρδούβελης: Η αβεβαιότητα, το μεγαλύτερο πρόβλημα για την οικονομία

Για την αλλαγή σχέσης της χώρας με το ΔΝΤ, την άνοδο των σπρεντς, τις «άριστες», όπως τις χαρακτηρίζει σχέσεις του με τον πρωθυπουργό, αλλά και τον σημερινό διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και φίλο του, Γιάννη Στουρνάρα, την εκτίμησή του για την διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος και πολλά άλλα μιλά στην εφημερίδα Real News o υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.


Ειδικότερα, ο κ. Χαρδούβελης επισημαίνει ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία και τη διαπραγμάτευση είναι το πολιτικό κλίμα και η αβεβαιότητα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που συνειδητά δεν θέλουν να τελειώνουμε με το μνημόνιο».

«Δεν έχω σταματήσει να ζητώ συναίνεση στα μεγάλα θέματα», λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο υπουργός οικονομικών και στην ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών τον προσεχή Φεβρουάριο , μεαφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνει:

Βρισκόμαστε σ΄ένα εύθραστο σημείο ισορροπίας. Η δυναμική που αναπτύσσεται στο οικονομικό πεδίο, απαιτεί πολιτική σταθερότηταώστε να διατηρηθεί. Δεν είναι δύσκολο, αν κάνουμε τις λάθος επιλογές, να χάσουμε σε λίγους μήνες , όσα κερδίσαμε τα τελευταία χρόνια», εξηγεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου