Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

Τα γαλλικά μουσεία δανείζουν έργα στο Λούβρο του Άμπου Ντάμπι για ένα δις ευρώ!!

Το μουσείο, χτίστηκε με κόστος μεγαλύτερο των 500 εκατομμυρίων ευρώ και θα ανοίξει τον Δεκέμβριο του 2015. Θα περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από 13 από τις πιο γνωστές συλλογές της Γαλλίας από την εποχή του Χαλκού μέχρι την ποπ-αρτ

Αριστουργήματα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και του Βαν Γκογκ θα είναι ανάμεσα στα 300 έργα που θα παρουσιαστούν στο Λούβρο του Αμπού Ντάμπι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Εμιράτα. Στη δήλωση τους σημειώνουν την πρόθεση να γίνουν ηγέτες στην υψηλή τέχνη. Το μουσείο, χτίστηκε με κόστος μεγαλύτερο των  500 εκατομμυρίων ευρώ  και θα ανοίξει τον Δεκέμβριο του 2015. Θα περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από 13 από τις πιο γνωστές συλλογές της Γαλλίας από την εποχή του Χαλκού μέχρι την ποπ-αρτ.

Ο δανεισμός που θα γίνει από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας –ανάμεσά τους το Λούβρο και το Μουσείο Ορσέ, είναι μέρος μιας 30ετούς συμφωνίας του Γαλλικού κράτους με τα Εμιράτα, αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Η Γαλλίδα υπουργός πολιτισμού Fleur Pellerin, δήλωσε ότι ο δανεισμός των έργων είναι τόσο μια αναγνώριση του πλούτου των εθνικών συλλογών της Γαλλίας όσο και αναγνώριση της τεχνογνωσίας των μουσείων. 

Το Λούβρο του Αμπου-Ντάμπι είναι 64.000 τετραγωνικά μέτρα και χτίστηκε στο νησί Saadiyat. 6.000 τετραγωνικά μέτρα προορίζονται για τη μόνιμη συλλογή και 2.000 τετραγωνικά μέτρα για τις περιοδικές εκθέσεις και εγκαταστάσεις. Το 2007 το Αμπού Ντάμπι κατέβαλε στο γαλλικό κράτος 520 εκατομμύρια δολάρια μόνο για να χρησιμοποιήσει το όνομα του πιο διάσημου μουσείου τέχνης του Παρισιού. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου