Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Γιατί να γυμνάζεστε και να κάνετε σωστή διατροφή!

Σήμερα ενώ αγνάντευα τον τοίχο μου στο Facebook, κάνοντας αυτό που διαδικτυακά έχω μεγάλο ταλέντο(να μην κάνω απολύτως τίποτα),είδα κάτι που δεν περίμενα να δω. Έτσι όπως σκρόλαρα ανέμελος προς τα κάτω πήρε το μάτι μου  μια βλασφημία. Ένα άρθρο ήτανε λέει που έλεγε πράγματα απίστευτα και  αποκρουστικά, πράγματα όπως ότι να τρώει κανείς κρέατα με πάχυ σε κάνει  λέει να κάνεις  πιο εύκολα παιδιά . Εδώ είμαστε είπα, είθε δεν θα αφήσω να λοιμένονται κάποιοι τα ιερά και τα όσια, θα γράψω  λοιπόν άρθρο που θα αποδυκνίει γιατί η σωστή διατροφή και η γυμναστική είναι πολύ καλύτερα.
 Έτσι λοιπόν:

Υγεία
Ότι και να λένε οι λάτρεις του «Ενός παραπάνω πιτόγυρου», η σωστή διατροφή η οποία περιέχει σωστές ποσότητες ιχνοστοιχείων, βιταμινών, πρωτεϊνών κ.α. θα είναι πάντα καλύτερη από το να μην προσέχεις καθόλου την διατροφή σου.  Όχι δεν εννοώ να κόψουμε όλοι ότι λιπαρό και ότι γλυκό είχε το θράσος να πατήσει το πόδι του στο μενού μας, ούτε να τα παρατήσουμε όλα και να αρχίσουμε να καταναλώνουμε κιλά πρωτεΐνης για να γίνουμε σαν το μπάσταρδο παιδί του Schwarzenegger με τον Hulk.
Μια μετριοπαθής αλλά σωστή διατροφή που θα περιέχει όσα χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργίσει και να είναι υγειής  είναι αρκετό για να μας προφυλάξουν από σοβαρά νοσήματα ενώ μπορεί επίσης να μειώσει τις πιθανότητες για άλλα νοσήματα όπως οι διάφοροι τύποι καρκίνου.


Από την άλλη η σωστή και όχι απαραίτητα σκληρή γυμναστική μπορεί να έχει άμεσα και πάρα πολύ κρίσημα οφέλη.  Έχετε δει ποτέ Robocop; Το παλιό όχι το remake. Είχατε φανταστεί να περπατάτε έτσι; Ε σε καμια είκοση χρόνια λοιπόν μπορείς και συ, με την βοήθεια των πολύ καλών μας φίλων των αρθριτικών. Και από αυτούς ακριβώς τους καλούς μας φίλους μας προστατεύει η γυμναστική.Πιο σοβαρά, η γυμναστική βοηθάει στην υγεία τον μυών, των οστών και σε καλύτερο ανοσοποιοτικό σύστημα ενώ ταυτόχρονα σου δίνει αυτό το σώμα που κοιτάμε όλοι με φθόνο όταν περνάμε από το ανδρικό(η γυναικείο αντίστοιχα) τμήμα του H&M.

Αυτοπεποίθηση

Δεν χρειάζεται καν να διαφοροποιήσω γυμναστική και διατροφή εδω πέρα. Η γυμναστική ακριβώς σου δίνει το συναίσθημα(και το σώμα) της επιτυχίας, το αίσθημα(και το σώμα) του να πετυχαίνεις το στόχο σου, την καλλιέργεια(και το σώμα) της δύναμης θέλησης.....
Ας είμαστε ειλικρινείς σου δίνει απλά το σώμα με το οποίο βγαίνεις και ποζεριάζεις στην παραλία.
Με αυτό αποκτάς την αυτοπεποίθηση να βγαίνεις με το κεφάλι ψηλά και  να νιώθεις ότι αρέσεις στον περίγυρο σου.
Αυτά.
Τέλος.

Καλλιέργεια αρετών

Και κάπως έτσι φτάνουμε στην τελευταία κατηγορία όπου θα συζητήσουμε τα πιο σημαντικά. Η γυμναστική και η διατροφή πιο πολύ από όλα σε κάνει να βάζεις στόχους και να τους πετυχαίνεις.  Καλλιεργεί την πειθαρχία στο πρόγραμμα και την υπομονή. Από όλα τα πράγματα που μπορεί να γίνει  με την γυμναστική το πιο σημαντικό είναι ότι σε κάνει να πραγματοποιείς τις δεσμεύσεις σου.


Έτσι λοιπόν όταν κάποιος (ξες εσύ ποιός είσαι) σας πει ότι το πυτόγιρο και ένα μπουκάλι διαλεχτού οίνου(απο βενζινάδικο) είναι καλύτερο από γυμναστική και διατροφή, ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ.


Του Τσαμουρλίδη Αλέξανδρου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου