Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

Αοριστολογίες ΕΕ απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό

Περίεργες, το λιγότερο, απαντήσεις έδωσαν ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Σε ερώτημα [που έθεσε συντάκτης του κυπριακού SigmaLive οι δύτο άνδρες απάντησαν "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" με περισσότερο «ύποπτα» αοριστολογούντα τον πρόεδρο της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Πιο συγκεκριμένα το ερώτημα ήταν:
«Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την ΕΕ, είναι να διασφαλίσει ενεργειακές πηγές για το μέλλον...ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία. Ενώ είμαστε εδώ, ένα κράτος υποψήφιο για ένταξη, παραβιάζει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ενός κράτους μέλους της ΕΕ. Βεβαίως αναφέρομαι στα τουρκικά σκάφη που πραγματοποιούν παράνομες έρευνες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τί κάνει η Ένωση για να προστατέψει τους φυσικούς της πόρους;»

Γιούνκερ: Θα συζητήσω αυτή την ερώτηση με την κυρία Μογκερίνι η οποία είναι υπεύθυνη για αυτού του είδους της ερωτήσεις και θα καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα και θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Σουλτς: Το κοινοβούλιο χθες, το συμβούλιο των Προέδρων, αποφάσισε να προωθήσει το θέμα για συζήτηση, καθώς επίσης και τον ρόλο της Τουρκίας. Όταν τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών παραβιάζονται, όπως της Κυπριακής Δημοκρατίας, από μια υποψήφια χώρα πρέπει να αντιδράσουμε. Αυτός είναι και ο λόγος που το Συμβούλιο των Προέδρων αποφάσισε να προωθήσει το θέμα για έκδοση ψηφίσματος. Λαμβάνουμε σοβαρά το θέμα.

Σημειώνεται ότι λίγο αργότερα, ο Μάρτιν Σουλτς, εξήρε την στάση της Τουρκίας στο θέμα των προσφύγων της Συρίας, λέγοντας ότι όλα αυτά θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από την ΕΕ!Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου