Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Φοιτητές διέκοψαν τη συνεδρίαση της συγκλήτου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Tη διακοπή της συνεδρίασης της συγκλήτου στο Πανεπιστημίο Αθηνών αποφάσισε ο πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης, το πρωί της Πέμπτης, όταν μέσα στο χώρο της συνεδρίασης εισήλθαν περίπου 30 - 40 φοιτητές.


Σημειώθηκε ένταση μεταξύ των φοιτητών και του πρύτανη, που ζήτησε από τους φοιτητές να αποχωρήσουν, σημειώνοντας ότι παρανόμως βρίσκονται στην αίθουσα. Οι φοιτητές αρνήθηκαν να φύγουν και ο κ. Φορτσάκης διέκοψε τη συνεδρίαση.
Ο κ. Φορτσάκης έδωσε μισή ώρα διορία στους καταληψίες για να εκκενώσουν την αίθουσα και να τους αφήσουν ελεύθερους ούτως ώστε να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της συγκλήτου.

Ο πρύτανης τόνισε στους φοιτητές ότι δεν πρόκειται να ξαναμπούν στην πρυτανεία και -σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ- προανήγγειλε την κατάθεση μηνύσεων, ενώ κάποια στιγμή ακούστηκε να ζητάει «εξωτερική βοήθεια»

Οι φοιτητές, που αντιδρούν στο θέμα της φύλαξης και του ελέγχου της εισόδου στο Πανεπιστήμιο, ζήτησαν να συμμετέχουν στη συνεδρίαση της συγκλήτου που θα εξέταζε το ζήτημα.

Ο κ. Φορτσάκης είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψει «μπουλούκια» στην πρυτανεία από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν μικρή ομάδα φοιτητών εισέβαλε στο γραφείο του και άπλωσε πανό με το σύνθημα: «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία».

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου