Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Μεγαλύτερη απειλή του μέλλοντος, οι κυβερνοεπιθέσεις


Έρευνα του Pew Research Center καταδεικνύει ότι την επόμενη δεκαετία ο ηλεκτρονικός πόλεμος θα αποτελέσει τη σημαντικότερη απειλή για τις ΗΠΑ.
Σε ποσοστό 61%, 1.600 ειδικοί στο συγκεκριμένο τομέα έδωσαν θετική απάντηση στην ερώτηση αν «μέχρι το 2025 μία μεγάλη κυβερνοεπίθεση θα προκαλέσει σημαντικές απώλειες και θα έχει επιπτώσεις στην αμυντική ικανότητα της χώρας». Στις απώλειες οι ερωτώμενοι συμπεριέλαβαν ανθρώπινες ζωές, περιουσιακά στοιχεία, καταθέσεις κ.α.  Όπως ανέφερε ο Λη Ρέινι, διευθυντής έρευνας για το Διαδίκτυο, την Τεχνολογία και τις Επιστήμες στο Pew, «υπήρχε σημαντική ομοφωνία στις απόψεις των ειδικών για το πόσο ευάλωτοι είναι οι πολίτες σε τέτοιου είδους επιθέσεις και πόσο ελκυστικοί «στόχοι» είναι οι επιχειρήσεις».
  Αρκετοί εκ των ειδικών τόνισαν ότι οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν ήδη μία πραγματικότητα. Σύμφωνα με τον Στόου Μπόιντ, εξέχων ερευνητή της Gigaom Research, «μία επιθετική Κίνα μπορεί να εισβάλει ηλεκτρονικά στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ιαπωνίας και της Ν. Κορέας. Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ ήδη έχουν δημιουργήσει τον ιό Stuxnet για να πλήξουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου